I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

SmuleSkogens vinterferiespill!

Det er vinterferie i skogen, men vi mangler nok snø til å gå på ski, bygge snøborg og alt det andre en vanligvis kan gjøre ute i februar! Og siden jeg begynner å bli lei av og spille Julebrettspillet vi laget i forfjor kom jeg og lillefrøkna på at vi skulle lage noe nytt, nemlig et vinterferie stige spill!

arbeidsskisse, vinterferie, lage eget brettspill, pinne brikker

Først laget vi en skisse på hvordan vi ville at det skulle se ut! Og en ide om hvordan vi kunne lage smarte spillebrikker av det vi har mye av i skogen nemlig pinner. Brikke ideen finner du  lenger nede på siden.

gratis spill, Word auto figurere, lage stige spill på pc, hjemmelaget stigespill

Etter at skissen var i boks, laget jeg bretten ganske enkelt ved å gruppere auto figurer i Word. Så sette på rutetall og lage morsomme flaks og uflaks ruter! Bruk funksjonen tekstboks, så kan du fritt flytte teksten rundt uavhengig av linjeinndelingen i word dokumentet!

gratis spill, barnetegninger, pynte spillet, fantasi, inne aktivitet

Jeg farget enkelte av rutene i Word med grønt for flaks og rødt for uflaks. Men etter at brettene var skrevet ut satte jeg lille frøkna i sving med å dekorere litt rundt omkring på spille brettene med sine fine tegninger.

Spillbrettet finner du til gratis nedlasting her! Skriv ut de 3 brettene på tykt A4 kopipapir, eller vanlig A4 som kan limes på en bit reste kartong for eksempel! Så er det bare å hyre inn familien til og pynte med små tegninger om vinterferie. Eller lime på utklipp, klistremerker eller annet skøy og gjør spillet til deres helt eget! Tips: Laminer gjerne hvis du har anledning, så bevarer du tegningene lenger, eventuelt bruk kontaktpapir!

Slik lager dere gratis og spesielle spillebrikker av en helt vanlig pinne!

Finn en pinne fra skogen, hagen eller komposthaugen! Er det ikke dine egen skog, spør om lov og vær skånsom med trær og busker! Bruk helst en kvist fra et løvtre, da spesielt gran kan bli klissete når kvaen kommer ut! Eventuelt bruk en tørr pinne, da slipper du tenke på det.

pinnebrikker, småpinner, hobbyskuffen, hobby fjær, fastelavensfjær

Pinnen bør ikke være tykkere enn at brikkene passer i rutene på spillebrettet, passe tykkelse er 1-2 cm i diameter! Kutt pinnen i mange biter enten med en elektrisk sag eller håndsag, har du ikke sag, lån hos naboen!    

lage spillebrikker selv, hobby med barna, pinne mann, hobby kniv

Finn så fram fjas og fanteri fra hobbyskuffen, noen tusjer, plast øyne, piperensere, fjær fra fastelavnsriset og sett i gang med å lage deres helt spesielle spillebrikker! For å lage munn skar vi ut en liten flik av pinne, så malte vi munn med hvitmaling og tusjet på tenner etterpå! Så med litt rot vi fant i hobbyskapet, en del lim og masse fantasi, fikk vi mange spesielle spillegubber!

lag egne spillebrikker, lage sammen med barna, inne aktiviteter, gratis spill

Her er noen av våre pinne brikker! Klar som et egg med frokost på hode, en liten kanin, en kar rett fra skogen med barkehår og sopp. Samt en med lue, siden det tross alt er vinter!
La spillet begynne, husk terning!

Ha en fortsatt fin fin vinterferie!
Flere inne aktiviteter finner du her!

Flere prosjekt - Følg SmuleSkogen på Facebook!


   Til toppen av siden