I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Sy en fargerik te-adventskalender!

Adventstiden nærmer seg. Og i media tas nå adventskalender tipsene og debattene om kjøpepress frem fra fjorårets julearkiv. Så som en motvekt til kjøpekalender og storinnkjøp, har jeg laget en oppskrift på en te-adventskalender. For hvem liker ikke en god og varm kopp te, nå som vinterkveldene blir frosne og mørke. De fleste har vel et par te pakker stående, eventuelt kan man jo fylle noen av lommene med koselige hilsener, et lite drops, en mini Sudoku, en vits eller annet fanteri! Rot rundt i skuffer og skap, og se hva du har å fylle kalenderen med! Og har du først sydd en kalender, så er det jo bare å fylle den med småsaker også neste år og året etter der osv osv! Eller du kan la det bli en vandre kalender som går på rundtur i familien eller blandt venner!

Casio kalkulator, regnestykke, arbeidsplan, sy adventskalender, førjuls prosjekt, stål linjal 

Jeg har planer om å fylle min kalender med te poser, så jeg tok utgangspunkt i størrelsen på nettopp en helt standard te pose og ganget størrelsen opp med 24 lommer. Så jeg måtte bruke kalkulator, siden hoderegning ikke akkurat er min favoritt hobby! Da var det kjekt at den gamle kalkulatoren fra videregående (med kallenavnet "lille hjerne") fortsatt var oppegående!

rød bomull, strykebrett fra Ikea, symaskin, rettsøm, Husqvarna symaskin, knappenåler 

Det hjelper så klart å ha litt materiell på lager, men kanskje har din mor, mormor eller en snill tante litt bomullsstoff til overs?! Jeg begynte i alle fall med å regne ut og måle til lommene på te-kalenderen. Deretter klippet jeg til stoffremser i rød bomull som jeg strøk inn kantene på så jeg fikk rette fine kanter på fremsiden. Før jeg feste dem til bak-stykket på kalenderen, sydde jeg den ene langsiden med rettsøm, der hvor lomme åpningen skulle være! (Se bilde over)

mønstret bomull, julestoff, sy adventskalender, te-kalender, sy selv, rødt og grønt, julefarger 

Til bak-stykke fant jeg et grønt bomullsstoff med små juletrær, i sin tid kjøpt på julesalg til en brøkdel av førjulsprisen! Etter å ha målt til og festet på de 4 lommerekken, sydde jeg de fast til det grønne stoffet, ved å tråkle rettsøm rundt 3 av remsenes 4 sider. Etterpå merket jeg av hvor de 6 lommene på hver remse skulle være med stoff kritt og sydde på en enkel søm på hver merke linje for å få lommer til te posene! I tillegg sydde jeg på et stykke rød bomull på baksiden av kalenderen, og etter vrenging, tråklet jeg over kantene så de to lagene hang mer sammen.

pyntebånd, fiberstang til gardiner, stoff og stil, sy selv, sy prosjekter 

Til oppheng sydde jeg på et enkel rødt satengbånd. Og for å stive av kalenderen så den henger fint, fant jeg en fiberstang beregnet på gardiner i skapet! (Evt kan du jo bruke en trepinne som oppheng og sy hemper på kalenderen) Fiberstangen skjulte jeg ved å sy på et pyntebånd til toppen av kalenderen, som en slags kanal for stangen. Jeg sydde ikke kanalen helt igjen på siden, men festet den ene enden til baksiden med en tynn knappenål. Slik at man kan ta ut stangen og vaske kalenderen hvis en skulle ha behov for det en gang.

strykeark, sølv glitter, stoff og stil sjablonger Fiskars, tall sjablonger, skjærematte 

Nummer på kalenderen vil man jo så klart ha, så jeg prøvde ut et type strykeark jeg fant på stoffbutikken. Og siden jeg skriver som en kråke, gjorde jeg det enkelt for meg selv og brukte en sjablong for å få jevne fine tall!

sy selv, stoff og stil, strykeark, saks, sy adventskalender

Merk av tallene eller bokstavene med tusj på beskyttelses plasten som ligger utenpå strykearket og klipp ut så mange tall du trenger! (1 ark holder til alle tallene fra 1-24 + et God Jul, med en bokstavhøyde på omtrent 4 cm)

glitter tall, lage selv, strykeark, glitter stoff, pynte kalenderen, sy selv, stoff og stil 

Følg instruksjonen på strykearket når du skal montere tallene på kalender lommene! Tips: Vær nøye med at stoffet ditt er rent og glatt der hvor du skal påføre applikasjonen, og ha et hardt underlag når du stryker de på. Obs: Ikke bruk skjærematten som underlag, den lille matten jeg brukte bøyde seg litt på grunn av varmen fra strykejernet, håper jeg får den til å rette seg ut igjen ved å legge den i press!  

Hjemmelaget adventskalender, sy adventskalender, te-kalender, adventskalender til voksne 

Ferdig te-kalender, klar til å bli fylt med et utvalg varmende te-poser! Kalenderen blir en fin advents overraskelse til for eksempel en venn, samboer, kollega, fjern eller nær slektning eller noen andre som fortjener en liten oppmerksomhet i førjulstiden!

Kankje kan du glede dine kollegaer med en felles julekalender til jobben. Eller hva med en motsatt adventskalender? Hvor man legger i for eksempel 2,- kroner hver i dagens lomme, og gir sluttpotten til et godt formål!? For julens viktigste budskap er vel egentlig å dele!  
           

Flere prosjekt - Følg SmuleSkogen på Facebook!


   Til toppen av siden