I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Hjemmeferie? – Aktivitetstips!

Noen av oss har hjemmesommer eller kanskje hytteferie sammen med familie. Men ukene kan fort bli lange, så det kan være kjekt å ha noe å finne på når kleggen blir for nærgående og man er solbrent på ryggen. Her en liten sommeraktivitetsliste som gjøres sammen med barna, bestemor, tanter og onkler. Sett gjengen i sving og skap noen fine sommerminner!

Inviter markjordbærene inn i hagen

markjordbær, vekstkasser, barn i hagen, sommerprosjekt, SmuleSkogen 

Siden vi bor langt oppe i skogen har vi ikke lyktes med vanlig jordbæråker. Men en sommervekst som vokser villig på egenhånd er markjordbærene. De er over alt i SmuleSkogens hage, så vi har bare laget litt mer orden i sommerherlighetene. Les mer om hvordan dere også kan lage markjordbær åker i hagen!  

Lag en blomsterpresse og forevige sommerens blomster!

blomster, sommerferie, sommerminner, blomsterpresse, aktiviteter med barna 

Her i SmuleSkogen er vi veldig glade i blomster. Og vi vil gjerne forevige og forlenge blomsterhavet. Derfor lagde jeg og lille frøkna for et par somre tilbake, en enkel blomsterpresse nettopp til dette formålet. Ikke bare kan man ha det gøy med å samle blomster til pressing, men man kan også pynte blomsterpressen etter egen fantasi! Les mer om hvordan en enkelt kan forevige sommerens blomster!

Brettemaleri – lag spesielle postkort sammen med barna!

brettemaling, smuleskogen, kliss klass, hjemmeferie

Hvem liker ikke å klisse litt med maling, det gjør i alle fall vi, liten som stor. Her har du en enkel og moro aktivitet som fint kan gjøres ute på verandaen i sommer. Og hvem liker ikke et helt spesielt kort i postkassen?! Les mer om hvor enkelt dere kan lage sommerkort til mormor, farmor og andre som blir glade for litt variasjon i postkassen!  

Naturens egen modelleringsleire - lag figurer med blåleire

blåleire, naturens modelleringsleire, aktiviteter med barna, figurer av leire, sommeraktivitet

I fjor sommer pågikk det massefylling på tomten ved siden av oss. Og ja, det var høylytt og brysomt! Men likevel fant vi en positiv side ved det, nemlig gratis modelleringsleire i form av den fineste blåleire! Blåleire forekommer jo naturlig rundt omkring i landet og er perfekt til å lage små fantasifigurer med – og det beste av alt den er gratis! Få ideer til hvordan dere kan lage mønster med blader og helt spesiell pynte til sommerens festbord!

Trehytte - sommerens familieprosjekt

Bygge trehytte selv med resteplank og lek i hagen

Og har du skikkelig mye tid til overs i sommer kan du jo sette hele familien i sving med å bygge en trehytte til barna, barnebarna eller tante-/onkelbarna! For hva gir vel bedre barndomsminner enn å dingle med bena og spise is høyt oppe i tretoppene! Les mer om hvordan du setter i gang med trehyttebygging og våre beste tips til en sommer i tretoppene!

Husvakt for naboen i sommer? Overrask feriefolket med en harmløs nabospøk!

lamineringsmaskin, gulrøtter, nabospøk, harmløs moro, husvakt

Så hvis det klør i fingrene etter å finne på en rampestrek innimellom vanning av stemorsblomster og oppsamling i overfylte postkasser? Hva med en harmløs nabospøk? Les mer om hvordan du kan ha det litt moro på den ferierende naboens bekostning!?

Innimellom sommeraktivitetene kan det jo være godt med noen avkjølende forfriskninger, her har du noen ideer:  

Lage sommersnacks, fruktis og frukstslush selv

Håper dette gir dere noen ideer til hva en kan finne på selv om man har hjemmeferie! God sommer videre!

Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor hvis du har andre eller flere sommertips!


Sigrun J. Karbu

Flere prosjekter - Følg SmuleSkogen på Facebook!


   Til toppen av siden