I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Småsysler – gjenbruk sakkosekk!

sofa fra Ikea, katten, Hermannsen, sjef over sofaen, sofagris
Her er det ingen tvil om hvem som er sjef over sofaen!

For 14 år siden kjøpte jeg en sofa fra Ikea som man kan skifte trekk på. Og jeg må innrømme, det har blitt en del trekkskifting. Og av den grunn også en del sofatrekk som bare har blitt liggende i boden etterhvert. Selv om de fleste var ganske modne for utskifting pga at man har et stk brutus Herremann med skarpe klør i huset, fant jeg likevel et par putetrekk som var uten hull!

avleggs putetrekk, vaskbare sofatrekk, gjenbruk, sakkosekkkuler

Planen har lenge vært å lage en pute som man kan sitte på når Lillefrøkna vil leke med Barbie, plastikkdyr etc på gulvet. For siden jeg ikke alltid har gode dager fysisk sett, kan det være godt å ha noe og hvile kroppen mot på det harde gulvet! Så kunne jeg sikkert sydd en skikkelig fancy sakkosekk etter mønster i et eller annet super moderne stoff, men gjenbruk er ofte like så bra, kjapt og fint!

Så jeg gjorde kjapt og effektivt følgende:

Forarbeid:

Så Sakko-magi på null komma niks:

sakkosekk kuler, soffatrekk, synål

  • Fyll det minste putetrekket med sakkokuler - glidelåsen igjen - så tråkle på med et par ”Frankestein-sting” over glidelåsen så en er sikker på at den ikke går opp eller blir åpnet ved  et ”uhell”! (størrelsene på trekkene er ca 54x54 og 67x67 cm)

sofapute, blått putetrekk, synål, glidelås, store sting

  • Legg den fylte puten inn i det store putetrekket og Voila! - Gjenbrukssakko på null komma niks! Fikk til og med lurt Hermannsen oppå som modell, men han ble ikke lenge, siden sakkokuler jo i realiteten er plastikk og han er livredd alt som er av plast! Men kan hende puten også fungerer som hundeseng eller kattesofa for mer uredde katter!?

Kattepute, sy sakkosekk selv, gjenbrukstips, sakkopute

Tips: Så klart kunne jeg nøyd meg med bare å fylle kulene i det lille trekket og sagt meg fornøyd. Men jeg tenkte det kunne vært praktisk å få vasket trekket innimellom siden sakkoputen hovedsakelig skal være på gulvet. I tillegg tar jeg ikke sjansen på at stuen plutselig en dag er fylt av pittesmå sakkosekk-kuler fordi en liten frøken eventuelt fant ut at den glidelåsen gikk det an å dra opp – skrekk og gru - isoporkuler som suger seg fast til alt!!!  

Gulvleken kaller – ha en fin helg!

Flere prosjekter - Følg SmuleSkogen på Facebook!


   Til toppen av siden