I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Fra vedkasse til krakk med oppbevaring!

gammel vedkasse som slipes ned med sandpapir og males utendørs

Før sommeren var jeg innom Containergirl på en liten Stjørdalshandlerunde! Og jeg kunne bare ikke gå forbi denne gamle, skjeve og sprukne vedkassen. Full av rusk, rask, skrammer og skraper som en ekte vedkasse skal ha, minnet den meg veldig om den vedkassen min morfar hadde på hytta. Den ved siden av ovnen som var fin å sitte på og lese Donald-blader! På bildet over har jeg altså mattet den ned med litt sandpapir og pusset vekk de verste ujevnheter og hakk. Målet var uansett ikke å få en super glatt finish, men en rustikk hytteoverflate.

beckers gulvmaling, oljemaling, små sysler, SmuleSkogen gjenbruk, presenning

Egentlig hadde jeg tenkt meg grønt eller lilla til denne kassen, men siden man budsjetterer for tiden ble det blå restemaling fra yttergangen istedet! Og hva er vel ikke bedre på et gjenbruksprosjekt enn å få brukt opp den siste slumpen med blåmaling før den størkner!? Siden dette er en riktig gammel slump maling, av soten oljemaling, var det skikkelig kjekt å få malt kassen utendørs når høstværet var gavmildt! For ordens skyld kan jeg nevne at jeg har brukt Beckers gulvmaling, altså olje, helblank! Klissete som fy, men den gir et strålende resultat. Vet ikke om de selger oljemaling lenger en gang, det er vel et produkt som er på vei ut! Egentlig må jeg skryte litt av oljemaling kontra akrylmaling, fordi oljemaling har en mye bedre dekkevne per strøk synes jeg i forhold til akrylen. Jeg er nemlig ikke like fornøyd med dekkevnen til Beckers vannbaserte innemaling. Jeg har erfart at man ofte trenger et ekstra strøk, særlig hvis man skal overmale mørke farger

snekkerbenk, isopor plate, monteringsunderlag, maletips, dyp blå lilla, restemaling

Etter to strøk med blåmaling og et par dagers tørketid, tippet jeg kassen over på siden for å montere på hjul, siden jeg ville at vedkassen skulle bli en mobil krakk som jeg kan rulle med meg rundt i 1–etasjen etter behov. Men først gjorde jeg noe lurt!

Monteringstips: Som dere ser på bildet over har jeg lagt en tynn isoporplate under kassen. Nettopp fordi nymalte overflater lett kan ripe hvis de dras bortover en hard ujevn flate! Så neste gang du pakker ut en eske med isoporemballasje: spar en isoporplate! Den er fin som underlag når en skal gjøre finpussen på nymalte småprosjekter!

blåmaling, redesign vedkasse, leddhjul, restemaling

Siden hjulene jeg kjøpte var akkurat for små, la jeg en resteplate mellom hjulet og kassen, festet med nok skruer og vips så har kassen hjul! Hjulene er akkurat så små at de ligger skjult bak de originale føttene på kassen! Innsiden ble også fin og blå med siste rest maling, så da kan den tomme blå malingsboksen kjøres til metallgjenvinning!

oppbevaring, skolesekk, blåmaling, krakk på hjul

Opprinnelig hadde jeg planer om å sy en pute til toppen, men foreløpig fungerer den fint slik den er. En kjekk sitteplass i gangen og samtidig genial oppbevaring til Lillefrøknas tur- og skolesekk!

For, kan man egentlig få nok oppbevaringsplass!?

Flere prosjekt - Følg SmuleSkogen på Facebook!


   Til toppen av siden