I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Sy en handlepose av stoffrestene!

Stoffrester, metervare Ikea, resteskuffen, gjenbruk, symaskin, Husqvarna

I går kveld ryddet jeg stoffresteboksen min, som jeg vanligvis slenger alt avkapp og ujevne stoffrester i når jeg syr. Og siden den var proppfull måtte det kastes en del smårusk som jeg neppe får bruk for. Men ikke alt må kastes så jeg la til sides rester i tykt bomullsstoff for å sy meg en handlepose!

lappeteknikk, restestoff, Husqvarna

Jeg begynte med å sortere etter størrelse, og så begynte jeg å lappe sammen. Sy først bitene sammen på vranga og fest de sammen med en rett søm på fremsiden etterpå. Bygg på med flere og flere lapper litt etter hva som passer sammen størrelsesmessig, blir nesten som et frihåndspuslespill dette!

syutstyr, stållinjal, Biltema, Stoff og Stil, skjæreplate, patchwork, Husqvarna

Så klart går det litt mer lettvint med noe basic syutstyr, men det trenger ikke koste skjorta. Stållinjalen på bildet over er for eksempel kjøpt hos Biltema, underlagsmatte fra Stoff og Stil, begge til overkommelige priser hvis man ser for seg at en kommer til å sy en del. Skjærematta er dessforruten genial til for eksempel scrapbooking og andre hobbysysler. Men jeg ville investert i en god rullekniv. Godt håndtak er nøkkelordet for dette verktøyet + å skifte blad når det blir sløvt! Jeg kjøpte min kniv i Trondheim på den sagnomsuste butikken M. Sommers for lenge siden! De har nok ikke nettbutikk, men er vel verdt et besøk hvis du vil ha ordentlig syutstyr!

Tips: Ser at det har kommet kniver med mer ergonomiske håndtak på markedet i det siste, så se deg litt rundt før du investerer i ”rullekniv”!  
    

lappeteknikk og patchwork

Når du har puslet og sydd og sydd litt mer, har man straks en hel side av et handlenett. Da er det bare å tråkle sammen den andre siden, to par håndtak, og sy, sy, sy også plutselig:

handlenett, sy selv, eikeparkett, små ideer, enkelt handlenett, patchwork

Fra rester og rask, VOILA: Et nytt og holdbart handlenett. Tåler glatt en 3-4 melkekartonger! Uten at en trenger bekymre seg om hanken holder, slik tilfellet ofte er med tung last i plastposer. Også er det miljøvennlig med handlenett + at en sparer fort en del kroner på å ha med egen pose!

Bruk restene til noe fornuftig, lapp sammen en super handlepose!

Flere prosjekt - Følg SmuleSkogen på Facebook!


   Til toppen av siden