I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Barnslig prosjekt: Potetkunst i potetferien!

Enkelt og genialt - poteten kan faktisk brukes til alt - denne gangen til et høstferieprosjekt! For hvem husker vel ikke potettrykk fra formingstimene på skolen, med andre ord en klassiker. Så da Lillefrøkna foreslo det på morningen i dag, tok vi ganske enkelt frem noen poteter og satte igang.

potettrykk, potetfigurer, høstferie, hobbyduk, voksduk

Ta et par poteter, del på midten, skjær håndtak på den runde enden og mønster på den flate siden (se bildet over)! Kanskje greit med litt hjelp fra en voksen til utskjæringen, i alle fall for de mindre barna. Enkle former som sirkel, firkant og stjerne fungerer fint til å lage fine høstbilder! Finn fram maling, ark, pensler og sett i gang!

aktiviteter med barna, potettrykk, barnehageaktivitet, barneskole kunst, kunst

Lillefrøkna lagde blant annet noen høstfargede stjerner og hjerter som hun limte på et kort til mormor!

høstferie, potetferie, potettrykk, ferieaktivitet, hobby på lavbudsjett sammen med barna

Mens jeg lagde barnslige trær av sirkler og firkanter! Prøv dere frem med alle mulige former, man kan også bare risse inn spor i poteten og få spennende bilder på den måten. Og hvis man vil trykke mere senere i ferien kan man fint oppbevare potetene i en kopp med vann og trykke videre en annen dag!

Tips: Mener vi på barneskolen også lagde potettrykk med stoffmaling som vi senere sydde til små puter! Kanskje et julegavetips til besteforeldre og oldeforeldre? Handleposer med potettrykk for eksempel! Kjøp helt enkelt hvite handlenett en hobbyforretning eller sy selv av rimelig metervare og la barna pynte de med trykk og malte figurer. Husk bare å legge en avis i midten så ikke mønsteret fra den ene siden smitter over på den andre!  

Mulighetene er mange – for som kjent så kan poteten brukes til alt!

Ha en riktig fin høstferie!


Andre ting du kan bruke poteten til: Potetbakst!

Flere prosjekt - Følg SmuleSkogen på Facebook!


   Til toppen av siden