I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Perleblomster av fimoleire!

Det er vel ikke lenger noen hemmelighet, jeg liker å lage ting. Ofte ting jeg ser for meg som jeg ikke finner i butikken eller som jeg ser for meg at jeg kan lage selv til en rimligere penge! Ofte kommer oppfinnsomheten sigende rundt de dagene i året hvor det gjerne påkreves at man pynter seg litt. Og som damer flest liker jeg litt bling, men det blir gjerne litt alternativt! Til årets 17–mai feiring har jeg bladd gjennom både kles/pyntbeholdning og kommet tomhendt ut av leteaksjonen. Det man da gjør er å lage noe selv!

maiblomster, sanitetsforeningen, min mormor, barndomsminner, arv

Jeg har hentet min inspirasjon til dette smykket i min mormors samling av maiblomster som jeg er så heldig å ha arvet! Min mormor var aktiv sanitetskvinne og solgte hvert år i disse tider både enkle maiblomster, maiblomstkranser og maiblomster til bilen! Disse små skjøre blomstene i plast festet til en nål, er et av de mange kjære minnene jeg har etter min mormor. Derfor kom jeg på at i år ville jeg ha et smykke med mange maiblomster på til 17. mai.

Slik laget jeg mine maiblomster

Du trenger:

  • Fimo leire

  • Noe å kjevle med

  • Butt stoppenål eller lignende

  • Kakepyntutstikkere i blomsterfasong

  • Hobbykniv/tapetkniv

Flere lure tips til fimo pynt finner du her

kakepynt kutter, daisy, fimo, plastkjevle

Først kjevlet jeg fimoen et par millimeter tykk. Så var det bare å trykke ut blomstene. Jeg laget to hull i midten av hver blomst for at de skulle bli enkle å tre på tråd sammen med perler. Jeg fant fort ut at det var enklest å lage hull og forme blomsten inne i håndflaten. Jeg gav blomstene mine en liten ”knekk” i fasongen for at de skulle se mer livaktige ut. Etterpå satte jeg dem på stekebrett og herdet de i stekeovnen. (Følg bruksanvisningen på Fimo pakken)

blomster, hvit perlemorfimo, håndflate, håndlaget pynt

Jeg lagde først de hvite blomstene med perlemor og etterpå de blå. Det er lurt siden mørk fimo er ganske så fargesterk og farger lett av på hvitt verktøy. Vask utstikkeren godt etter bruk, så kan du fint bruke de til andre Fimoprosjekter senere også.

håndlaget smykke, perler, blomster, stekebrett, nonstick belegg

Her ser du perleblomstene mine etter herding i ovnen. Det eneste du trenger å gjøre før du perler dem er å skjære de litt flatere på baksiden, da blir de enklere å perle.

perlekjede, blått skrikkestoff, indigo blått, glassperler

Slik ble mitt maiblomstsmykke i hvite og blå toner. Jeg perlet blomstene doble med smykkevaier og glassperler innimellom. Det blå stoffet som smykket ligger på skal etterhvert bli til årets 17. mai antrekk når denne frøkna får somlet seg til å lage et kjolemønster!

En av disse 3 søte 17-mai nålene kan bli din!

maiblomster, 17. mai pynt, blomster, fimo, pyntenål

Siden jeg fikk mange fimo-blomster til overs laget jeg likegodt 3 stk 17.-mai nåler til dere! De 3 første som skriver en liten hilsen eller kommentar under dette prosjektet får en blomsternål i posten! Del gjerne prosjektet på Facebook også, det er alltid koselig! Etter at du har lagt inn hilsenen din nedenfor må du sende meg navn og adresse til post@smuleskogen.com, slik at jeg kan poste mai-nålen i god tid før 17–mai!

Lag deg noen fimoblomster du også da vel mens vi venter på at våren skal starte for fullt!

Flere prosjekter - Følg SmuleSkogen på Facebook!