I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Julegavetips til mormor – med barnas tegninger!  

Julen nærmer seg og mange har allerede gjemt julegaver i skuffer og skap. Men så var det disse besteforeldrene da, som hverken ønsker seg noe eller egentlig mangler noen lure duppeditter. Så i fjor lagde jeg og lille frøkna derfor noen fine handlenett som bestemødrene kunne ha for eksempel kryssord, strikketøy eller andre saker i!  

barnetegninger, tegnet katt, sebra tegning, kjære minner, julegave tips

Først satte jeg lille frøkna i sving med å lage noen spreke og fargerike tegninger!  

bildebehandlings program, pc, paint shop pro, windows, canon pixma, hjemmeprinter, tegnet katt

Etterpå scannet vi de inn på pcèn, så vi igjen kunne skrive de ut i riktig størrelse på utskiftbart T-skjorte papir. Slikt papir får du kjøpt i hobbyforretninger eller andre steder hvor de selger fotopapir til hjemmeprinting!
 
 
Tips: De fleste nyere hjemme printere har valgmuligheten «t-skjorteoverføringsark» i nedtrekks menyen på medietype, hvis du går inn på menyen «skriver egenskaper» når du skal skrive ut fra pc. Da speilvender pcèn automatisk det som skal skrives ut slik at bildet ditt til slutt blir riktig vei igjen når du stryker det på plagget du skal pynte!   

t-skjorte trykk, barnetegninger, hvordan lage t-skjorte trykk, strykejern

Jeg valgte å stryke de små bildene (Ca A5 format) på hvit bomull som jeg etterpå sydde fast på de fargerike handlenettene. Etter overføringen med strykejernet, lar du bildet ligge litt før du forsiktig drar av beskyttelses papiret!  

Tips: Stryk underlaget du skal bruke godt før du overfører bilde til underlaget. Bruk også gjerne en klesruller for å fjerne små lo og rusk, da dette vises godt gjennom på det ferdige resultatet. Sentrer bildet på tøystykket og overfør bildet med strykejern slik henvist på t-skjorte papirets bruksanvisning. (Bruksanvisningen kan variere litt fra merke til merke)  

knappenåler, t-skjorte trykk, barnetegninger, sy på håndtak

For å lage selve handlenettet har jeg klipt til to stykker fargerik bomull, ca 40×30 cm. Til den ene siden festet jeg de små bildene med forskjellige pyntebånd og sydde fast! Du kan også pynte med fargerike stoffbiter som du tråkler på hvis du har en ensfarget farge på nettet. Sy også noen enkle håndtak i en kontrastfarge som sys fast i toppen av posen (se bilde over).  

hjemmelagde handlenett, julegaver, handlepose med barnetegninger, lage med barna 

Og visp så har du fine julegaver til tante, mormor, farmor, svigerinne, oldemor eller naboen. Pyntet med barnas fine tegninger. For hvem har ikke bruk for en handlepose!? Også fine å sende i posten fordi de veier lite og kan flatpakkes!  

Tips: Har du ikke symaskin, men synes likevel dette var en god ide!? Mange hobbybutikker selger nøytrale handlenett som lett kan pyntes med et t-skjortetrykk eller du kan la barna tegne rett på nette med for eksempel tekstiltusjer eller tekstilmaling! Har du mindre barn kan du jo eventuelt bruke potettrykk til å pynte nettene med, for hvem liker vel ikke å klisse litt med maling!?

Flere prosjekt - Følg SmuleSkogen på Facebook!


   Til toppen av siden