I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Inviter markjordbærene inn i hagen

regndråper, Markjordbær

I SmuleSkogen er vi så heldige å ha gode vekstforhold for markjordbær. Og de sprer seg villig vekk særlig øverst oppe i hagen ved det opphøyde grønnsaksbedet. Den eneste ulempen med at de er så villige til å bosette seg i hagen min, er at de gjerne slår seg ned der hvor jeg helst vil ha hagestien min mellom vekstkassene. Og så får jeg meg heller ikke til bare å meie dem ned med gressklipperen.

sort katt, lav vekstkasse, gjenbruk av dørkarm, markjordbær

Derfor har området oppe ved kassene nok forblitt litt villvokst i påvente av at jeg fant tid til å omadressere jordbærenes bosted fra hagegangene og over i en gammel dørkarm som jeg har fylt med jord. Men en dag her i sommer fikk jeg hjelp fra en liten frøken til å flytte alle viltvoksende jordbærprodusenter til et mer permanent og trygt sted. Så mens jeg grov opp markjordbærplantene, trillet hun rundt med sin lille trillebåre og fraktet dem til sitt nye bosted.

rød hagespade, vekstkasse

Vi regner nok ikke med den store avlingen på denne jordbærkassen i år. For det tar nok en god stund for plantene kommer seg igjen etter flyttingen, så husk å vanne godt i ukene etter at du har invitert markjordbærene inn i hagen. Men i løpet av sommeren og høsten vil de nok finne seg til rette og etterhvert også slynge ut flere avleggere slik at klassen etterhvert blir fylt med nærmest et teppe av markjordbær. Vi har flere slike små lave kasser med markjordbær øverst i hagen og de krever svært lite arbeid. Bare litt luking av store ugress innimellom og vanning på de aller tørreste sommerdagene. Også kan du bare la små frøkner plukke seg gjennom sommeren og tre sommerlykken på strå i solen!


Flere prosjekter under Med barna, Hus & Hage, Gjenbruk og Små ideer

Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!


comments powered by Disqus
        Blogglisten