I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Rampete sysler - Lille My smykke!

Denne Lille My figuren fant jeg faktisk i Mo i Rana da vi var på tur der før starten på sommeren. Barnslig som jeg jo er, fikk jeg trasset meg til å kjøpe denne inne på lekebutikken. Planen var nemlig å lage et trassig lite smykke med figuren på. For nettopp litt trassig skal man være innimellom!

Så jeg gjorde som følger:

Lille my, trassig, barnefigurer, mummitrollet, barnslig

Nå synes dere kanskje det høres overmåtelig brutalt ut å skulle borre hull i hodet på denne søte lille barnebokfiguren, men det måtte altså til! For å ha noe å feste kjede eller snøre i satte jeg inn en liten smykkekrok bak Lille My sin strenge toppfrisyre. Har du ikke slike smykkekroker kan du jo forsøke å bøye en binders eller en vanlig tynn ståltråd! Finn så et bor som er omtrent like tykk som festet du skal bruke og bor hull på et passende sted. Jeg brukte en 1 mm stålbor for det var den som lå nærmest meg på arbeidspulten. Men bor forsiktig, slike millimetertynne bor knekker svært lett!

lille My, binders, smykkekrok, smykketang, lage selv

Når en har boret og prøvd at festet passer, er det bare å finne frem Power-limet. Jeg brukte et tokomponents universallim som virkelig sitter når det først får herdet. Ja det er klissete, ja det stinker, men du slipper at ting går opp i liminga!

Lille My, barnefigurere, diy, Universal Lim, Power epox

Produkttips: Siden vanlig hobbylim fra Panduro eller bokhandelen rett og slett ikke holder det de lover når de sier at de er universale, så burde du ta deg en tur på ”mannebutikken” og kjøp noe orntlig lim, som både holder løftet om å være universalt og hurtigtørkende.

sy i lær, lærreim, treperler, hobbymatte

Etter limingen satte jeg den lille hissige frøknen til tørk, mens jeg gikk på leting etter et passede kjede i skapet! Til kjede brukte jeg en 3 millimeters lærreim, for det må jo være litt tøft når det er Lille My. For å få litt mer farge i smykket, tredde jeg på noen store knallfargede treperler som jeg hadde liggende i skapet! Jeg festet hver enkelt perle med tykk møbeltråd på enkelte punkter av reimen fordi jeg ikke ville at de skulle være løse og skli ned mot figuren. (Se bildet over). Bruk en middels tykk spiss nål og gjerne en flat tang når du skal sy i lærtråd eller lær, da blir det enklere og tre nålen gjennom læret.

lille My smykke, DIY, gjør det selv, lærsmykker

Resultatet ble et rampete Lille My smykke som ingen har maken til. Så nå er jeg klar for å finne på noen rampestreker i sommer! Man kan jo kanskje gjenta en klassiker fra i fjor, nemlig denne harmløse nabospøken eller kanskje finne på noen nye! For en god rampestrek forlenger barndommen, selv om man har passert 30!

God sommer!
Sigrun J. Karbu

Flere prosjekter - Følg SmuleSkogen på Facebook


   Til toppen av siden