I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Til konfirmanten - lag et spesielt kort!
Med mange nyttige tips til bilderedigering og scrapbooking!

Mai er måneden for mange feiringer! Ikke bare er mai proppfull av herlige rød-dager med fri midt i uken, men vi har også muligheten til å feire oss selv som en fri nasjon på selveste 17. mai. Våre kjente og kjære ungdommer feirer vi også litt ekstra på konfirmasjonsdagen! Men alle de som en gang har vært konfirmant kan vel huske akkurat hvor "dølle" disse ferdigkjøpte konfirmantkortene kan være. Klassisk med pastellfarget ungdom, blomster, sløyfer og annet dilldall. Selv om dilldall kan være mange jenters smak, tror jeg ikke tøffe gutter setter like stor pris på slikt. Og siden nabogutten i år var konfirmant, var det påkrevd et kort for å invitere han inn i de voksnes rekker. Så hvorfor ikke lage et selv, siden en allerede sitter på en liten ”regnskog” bestående av hobbyark og annet fjongt papir!

gammel bil, bildebehandling, Paint Shop Pro

For å lage en litt tøff framside på kortet tok jeg et lite hurtigsøk i bildedatabasen min og fant dette skannede sorthvitbildet av en grom gammel bil.

blåtoner, bilderedigering, manipulerte bilder, tekstur

Men for å gjøre bildet litt mer moderne, åpnet jeg det i bildebehandlingsprogrammet mitt og lekte litt med både fargene og teksturen. Skal man redigere bilder på denne måten med å legge på nye lag med tekstur og justere farger er det så klart en fordel å ha litt forkunnskaper eller trening. For min egen del har jeg lært meg mye av bilderedigering på egenhånd gjennom å prøve og feile helt siden jeg tok reklamelinjen på videregående en gang for lenge siden. Men har pc'en din et bildebehandlingsprogram liggende går det fint å bare prøve seg litt fram.

Mitt beste tips for nybegynner i bildebehandling er likevel:
Jobb ALDRI med originalfiler, ta gjerne en kopi av bildet du vil manipulere, så slipper du å lagre feil bilde vet et uhell. Hjelp-funksjonene på programmet kan også være nyttig, eller søk kyndig hjelp via Google! Det finnes heldigvis mange nettforum hvor vise folk som har pc-kunnskapene i orden, kan gi gode råd som igjen setter deg på rett spor!

tekstboks, Word dokument, autofigurer

Etter at jeg var fornøyd med teksturene og fargene i bildet, forandret jeg størrelsen så jeg var sikkert på at jeg fikk kortet ned i tiltenkt konvolutt. Etterpå kopierte jeg bildet over i et Word-dokument. Så klart kan en legge på tekst i selve bildebehandlingsprogrammet også. Men av erfaring blir Word-tekst tydeligere ved utskrift enn tekst lagt inn i bildebehandlingsprogram. I alle fall gjelder dette programmet jeg bruker nemlig Paint Shop Pro.

Tips tekstboks i Word: Skal du legge tekst over et bilde i Word vil jeg anbefale å legge teksten i en tekstboks. På denne måten kan du fritt prøve deg frem hvor teksten passer best på bildet.

bilderedigering, scrapbook, hobby, papir, kunstark

Etter at teksten var på plass, skrev jeg ut bildet på tykt kopipapir (250 g, fås kjøpt i for eks kontorrekvisitabutikker). Og siden jeg er en hobbyfanatiker tok jeg en titt i skapet og fant noe røff scrapbookingkartong, noen rustikke klistremerker og en rest med gjennomsiktig designark beregnet på scrapbooking.

Tips: Hobbyutstyr og skrapbooking papir kan fort bli dyrt hvis du skal kjøpe inn alt på en gang til full pris. Så lider du av hobbymani kan det være lurt å være på utkikk når hobbyforretninger har tilbud eller salg. Kjøp basisutstyr som du ser for deg at du kan lage noe av senere. Eventuelt se etter rimeligere utgaver hos konkurrerende butikker som Clas Ohlson, Nille, Søstrene Greene og andre. Likså gode produkter og kvalitet, bare til en litt lavere pris enn hos de tradisjonelle hobbykjedene! Selv synes jeg dessverre butikker som Panduro har blitt noe snevre i sitt produktutvalg, samtidig som prisene til tider kan være hårreisende! Mens individuelt drevne hobbybutikker, som kjøper inn uavhengig av landsdekkende kjeder, ofte har et mye bredere og fantasifullt utvalg!

hobby, scrapbooking lim, ordtak, dikt, rim 

På innsiden av kortet limte jeg inn en liten tekst med gratulasjoner som jeg også skrev ut fra pc'en siden håndskriften min er en mellomting mellom store kamelbokstaver og kronglete legeskrift. I tillegg laget jeg en liten sirkel med motiverende og fine ord til konfirmanten, som jeg fant etter en kort Google-runde. Kjekt leksikon egentlig dette World Wide Web!

Konfirmasjonskort

Ferdig forsiden på kortet!

Penger i konfirmasjonskort

Innsiden, visdomsordet er festet med små papirmaljer, slik at en enkelt kan legge en liten konfirmasjonslapp (kroner og øre) bakom!

Til lykke med konfirmasjonsdagen alle mai måneds ”snart voksne” ungdommer!

Sigrun J. Karbu

Flere prosjekter - Følg SmuleSkogen på Facebook!