I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Heksekostyme til en skummel/søt heks! (1 kommentar)

Halloween, heks på himmelen, allehelgens aften, kostyme, solrød himmel

Vi nærmer oss den skumle begivenheten kjent som Halloween. I prinsippet et amerikansk fenomen som nok er kommet for å bli også i Norge. Jeg må innrømme at jeg ikke er noen stor fan av dette opplegget. For det første fordi det skaper unødig kjøpepress og at det nærmest er et krav om at alle skal servere godis på døren. Heldigvis bor vi slik til at vi slipper horder med skumle barn på døren tiggende etter godteri for at de skal unnlate å egge ned huset mitt. (Ja, kanskje en mild overdrivelse det med eggene men...ja dere skjønner poenget). Dessverre for meg har jeg likevel en slik litt ”skummel/søt” unge innenfor husets fire vegger, som har fått med seg dette fenomenet Halloween. Hun har lenge nå bladd heftig gjennom alle kostymereklamer som har dalt ned i postkassen.

sort organza, sy om, lilla fløyel, kjole uten erme, skjærematte

Men å kjøpe kostyme bare fordi det er Halloween er uaktuelt, så jeg rotet litt i restekassen og fant både lilla fløyet, flagrende sort organza og knitrende sort tyll!

knappenåler, sy sammen to kjoler, Husqvarna symaskin, rett søm

Siden den sorte organza kjolen manglet for og den lilla kjolen manglet en arm, sydde jeg de ganske enkelt sammen for å lage en kjole. Og siden kjolen opprinnelig var i voksen størrelse kroppet jeg den inn litt under armene, ved å sy inn en liten trekant av materialet og klippet bort overskuddet for å få den ned til barnestørrelse. Det ble ikke akkurat finsøm, men det holder når det bare skal være en gjenbrukskostyme. Tusen knappenåler og enkel søm så hadde jeg en start på heksekostyme, men pynt må man jo også ha.

paliet krage, gjenbruk, tyll, sy kostyme

For hva er vel et heksekostyme uten tyll? Tyll er et ganske rimelig materiale, og heldigvis hadde jeg noe liggende fra et tidligere mislykket sy-om-prosjekt. I tillegg har jeg som min mor arvet genet for å spare på ting, og jeg fant en paljettkant som jeg hadde klippet av en avlagt bluse som passet perfekt til pynt på heksekostymet. Super kjekt med en restekasse når man skal sysle litt!    

gjenbruk, sy selv, paliet krage, pynte detaljer, blingbling

Jeg festet først pyntekragen med knappenåler og sydde den på rundt halsen av kjolen med symaskin, før jeg igjen feste den på forsiden og tråklet den på for hånd.

hjemmelaget heksekostyme, heksekjole, barnekostyme, Halloween, sy selv

Ferdig heksekostyme med trelags skjørt, for det skal jo flagres litt på allehelgens aften når man er heks! Bilde over ble tatt med kjolen dinglende fra taklampa i gangen for å få vist alle lagene. Lilla og sort, rufsete og sprøtt, det blir ikke mer heksete enn det.

heksepost, halloween, sopelim, hjemmelaget heksekost, hekseutstyr

Men for å gjøre det hele litt mer spennende har jeg ikke gitt Lillefrøkna kjolen enda. Men i stedet lagt små Heksepost-brev i postkassen i løpet i uka, med små hint, hilsener og oppdrag som for eksempel å kjøpe gresskar og finne frem heksehatt fra i fjor! (Utkast til heksepost finner du her til nedlastning). Print på rød kopipapir og del i tre, så har du hemmelige heksepost til heksefesten på fredag. En kan jo også bruke de som bordkort hvis man gjør om teksten i Word-dokumentet og snur bildet! Lillefrøkna og jeg lagde også en helt krokete heksekost med materiale fra skogen sist helg (bildet over). Så når hun kommer fra skolen fredag, har nok den store heksen vært på ferde og hengt heksekostyme på plass inne på rommet hennes. Så da kan heksefesten bare begynne førstkommende fredag!  

UHU... lykke til på fredag når heksen kommer!

Flere prosjekt - Følg SmuleSkogen på Facebook!


   Til toppen av siden