I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Hva ville min mor gjort? – Gjenbruksspalte!

Jeg har ryddet i samboens skuffer, ikke fordi han ikke kunne gjort det selv, men fordi han nok aldri kommer til å gjøre det. Med mindre jeg teiper han til kommoden og nekter å slippe han løs før han har ryddet. Jeg ble nemlig gal av proppfulle skuffer hver gang jeg skulle legge tilbake nyvaskede klær. Så jeg elimenerte et par plagg.

gjenbruk, avlagt shorts, beige shorts, kaki shorts, redesign, eikeparkett, sprett opp søm

Blant annet fridde jeg samboen for angsten ved å måtte bruke denne shortsen til neste sommer! Det var ikke det at den var utslitt, men beige er en farge for gamle gubber så den måtte gå! Men siden stoffet var helt kunne jeg jo ikke bare slenge den i søpla! Så jeg tenkte: Hva ville min mor gjort?

Jo, først ville hun tatt vare på knapper og brukbare glidelåser, så det gjorde jeg. Men hva så? Kan man lage noe annet av en shorts bortsett fra en litt kortere shorts?

Så klart kan du det: Altså, nok en gjenbrukspose laget av avlagt shorts!

Tips: Bruk gjerne Jeansnål til symaskinen hvis du syr tykt bomullstoff!

fjern glidelås, sy om klær, chaps shorts, stållinjal biltema, skjærematte, quilting matte

Først begynt jeg med å sprette opp sømmen på innsiden av shortsbena, samt tok ut glidelås og alle bukseknapper. Jeg klipte også av den nederste delen på hvert shortsben, siden det ble for tykt til at symaskinen min klarte og sy gjennom. Men disse bitene fikk jeg brukt som håndtak etterhvert!

chaps shorts, stållinjal biltema, skjærematte, quilting matte, redesign

Og etterpå klippet jeg litt av på innsiden sidene på bena for å få en mest mulig kvadratisk form. Klipp og sy sammen så du får et firkantet stykke!

på vranga, innerlommer, bukselomme, symaskin, beige stoff, Husqvarna

Klipp også av unødvendige innerlommer og sy igjen lommeåpninger. Til slutt får du da en poseform. (Se bildet over til høyre).

strykebrett, gjenbruk, lage kantbånd

Til håndtak brukte jeg de avklippede kantene fra shortsbeina. For å dekke klippekanten fant jeg litt blå bomull som jeg lagde et litt bredt kantbånd av. Fest sammen med nåler og sy!

gjenbruk, håndtak, kaki farge, skjærematte, knappenål

Den blå kanten er laget litt lang med vilje, så jeg kunne feste håndtakene til shortsens buksehemper i linningen!

sikksakk, symaskin, Husqvarna, quilting, dekorsøm, stoffkritt

Siden jeg som tidligere nevnt egentlig synes beige er en litt tam farge, måtte jeg jo pynte litt på posen. Så jeg klippet sirkler i blått bomull som jeg tråklet fast med sikksakk på utsiden. I tillegg streket jeg opp et par trekanter hist og her som jeg sikksakket over med symaskinen. Nøytral pynt til en mannepose!

gjenbrukspose, sy selv, redesign, miljøvennlig redesign, hjemmesydd, herrebag

Så fra glemt og ubrukbar shorts til handlepose, avispose, rammelpose, lagringspose, eller tøypose. Pyntet med blå detaljer, store hvite knapper og et par blå trykk knapper for å lukke posen. Samboen skulle i hvert fall finne en bruk til den, så den slipper å være skuffe fyll på loftet!

Men om flunkende ny gjenbrukspose kan lære ”rote-samboer” å rydde, ja det er et helt annet prosjekt!

Har du en utfordring til Spalten: "Hva ville min mor gjort?" med avlagte klær eller andre ting!? Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor, send meg ditt forslag på post@smuleskogen.com, eller legg igjen din tips på SmuleSkogens Facebook-side!

Flere prosjekt - Følg SmuleSkogen på Facebook!


   Til toppen av siden