I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Brettemaleri - ferieaktivitet sammen med barna!

Ferieaktivitet

I fjor sommer, hadde vi mye regn, regn og atter regn. Det ble derfor nødvendig å finne på en del inne når det høljet ned som verst der ute i SmuleSkogen. Årets sommer ser dessverre ikke ut til å bli stort bedre. Resten av uka blir tydeligvis bestående av regn, i alle fall spår min samboer dette. Siden han nærmest fanatisk, er inne på pent.no og yr.no opp til flere ganger om dagen for å sjekke hva prognosene for ferieværet blir. Jeg er nok mer av typen som stikker en tå ut på verandaen og kaster et halvt blikk opp i været, bare for å konstatere at ja: det er overhengende fare for regn i dag også!

Men tilbake til saken. Lillefrøkna og jeg er jo som kjent glad i å gjøre alt mulig med maling, papir, lim og andre hobbysysler. Denne hobbyideen mener jeg å huske stammer fra litt for mye tv-titting i løpet av fjorårets regntunge sommer. For det er kjempemoro å klisse litt med maling, også for de voksne skulle det vise seg. Så frem med malingen og brett dere et maleri! Når dere etterpå åpner brette-kunsten, vil dere oppdage de merkeligste, fargerike mønster og former. Dette er en super inneaktivitet å ha i baklomma, til å sysselsette ungene så de ikke ”kjeder seg son” i ferien! Ta med maling når du drar på ferie med campingvogna eller til hytta. Så lenge du har et hardt underlag, maling, papir og fantasi kan du brette deg et maleri hvor som helst!

Du trenger
- Hobbyduk eller noe og dekke bordet med (gamle aviser fungerer også fint)
- Akrylmaling på tube i forskjellige farger (Vi bruker den de selger hos
  Søstrene Greene, billig og bra til hobbybruk)
- Hvitt tykt papir (vi brukte A4 ark i 250 g tykkelse)
- Fantasi!

Slik gjør du

hobbymaling, malingsflekker, brettet ark

Brett arkene på midten på forhånd. Så er det bare å slå seg løs med og velge farger. Klem ut små mengder maling rett fra tuben midt ned i bretten av arket (se bildet over). Brett så arket samme og stryk over arket med flat hånd. Stryk fra brettekanten og ut til sidene på det brettede arket helt til malingen er klemt jevnt utover. Brett åpent arket forsiktig med en gang, hvis ikke vil malingen begynne å tørke og bildet blir ødelagt når du åpner det. Når du har brettet ut, vil du se hvor fint mønster du har fått ved at de forskjellige fargene nærmest har smeltet sammen.

Vi fant fort ut at små mengder maling i flere farger gav et mer spennende mønster, mens store flekker maling gav mer heldekkende enstonede mønster. Prøv deg frem med forskjellig mengde maling, høyde eller breddeformat på arkene. Legg maleriene til tørk på et flatt underlag, evt heng de opp til tørk på klessnoren hvis du har klessnor under tak. (OBS: Det vil nok ta en god time før bildene er tørre, siden malingslaget blir litt tykkere enkelte steder)

brettemaleri, hobby for barna

Vi lagde også noen små brettemalerier ved å dele opp et A4 ark i flere mindre deler. De ble i kortstørrelse hvis du deler arket i ca 3 like deler etter at du har brettet det på høykant. Superfine som postkort som du kan sende til venner og familie fra ferieturen, så kan de både se og lese om hva dere gjør på tur!

God sommer og husk paraply!


Flere prosjekter under Med barna, Hus & Hage, Gjenbruk og Små ideer

Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!


comments powered by Disqus
        Blogglisten