I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Blomsterpresse

Sommerblomster, ferie og blomsterpresse

Her rett før helga hadde jeg og lille frøkna en velfortjent fridag! Og siden det var sol, siden det er sommer og siden hagen nå bugner av alle mulige blomster. Satte vi i gang et lite prosjekt kalt blomsterpresse på 1-2-3! Vi fant inspirasjon til dette prosjektet i en hobby/ide bok som jeg for år og dag siden kjøpte på Mammutsalg. Boken heter forøvrig ”Barnas store naturhobbybok” og er skrevet av Øivind Berg, utgitt på CAPPELEN DAMM AS i 2008. Kjempefin bok forøvrig med mange spennende tekster, bilder og ideer! Fin for de som er glad i å være i skogen, ved sjøen og ellers ute i periferien hvor det er mye å utforske og titte på. Boka gir en hel masse tips/forslag til lek og moro, og andre ting en kan gjøre sammen med barna sine. Mye av ideene baseres på å bruke det en finner rundt seg ute i naturen, eller kan lage utifra enkle ting som en har hjemme. Så utifra bokas tips tok jeg og lille frøkna en tur i kjelleren og kikket i snekkerdamens restekasse! Der fant vi en liten flik av en plate som i sin tid hadde vært bakplaten på et skap. Delt i fire, med et hull i hvert hjørne, 4 bolter, 4 mutterskiver og 4 muttere ble det på 1-2-3 en helt grei blomsterpresse!

Hvordan lage blomsterpresse

Etter en liten sankerunde i Smuleskogens hage, la vi forskjellige blomster i press, med avispapir som mellomlegg. Går sikkert bra å bruke annet papir eller papp også, ta det du måtte ha i papirresirkuleringsboksen din hjemme. På med topp plata og skru, skru, skru igjen. Ser at blomsterpresser en får kjøpt ferdig på butikken som regel har vingemuttere på sine bolter slik at det skal være enklere å stramme til. Men det hadde ikke vi, så vi brukte bare vanlige muttere for det var det vi hadde liggende. Og med små nemme barnehender var det ikke noe problem å få strammet disse heller. Men skal man bruke blomsterpressen mye, kan det jo være en fordel med vingemuttere så klart!

Dekorer din egen blomsterpresse

I tillegg til å lage blomsterpressene, bestemte vi oss for at de måtte pyntes. Så vi rigget oss til med voksduk og maling på verandaen i sommersola. Og malte begge sidene av blomstrepressene, med mønster og fine farger. Jeg gikk for klassiske blomsterengmotiv på min, mens lille frøkna gikk for havmotiv med gule fisker på sin! Så egentlig et trippel prosjekt, først kappe og borre, så sanke og flate ut blomster og til sist dekorere. Gøy hadde vi det i alle fall der oppe på verandaen og litt sommerbrune ble vi også i samme slengen. Så blir det spennende å se da om en knapp uke, akkurat hvor flate disse blomstene blir! De pressede blomstene kan jo igjen brukes til andre prosjekter. Eller foreviges i en ramme med sommerens fineste bilde av is-spising eller andre feriehøydepunkter!


Flere prosjekter under Med barna, Hus & Hage, Gjenbruk og Små ideer

Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!


comments powered by Disqus