I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nye gjør det selv prosjekt
Prosjekter sammen med barna
Prosjekt for hus og hage
Prosjekter med fokus på gjenbruk EOL
Ideer til prosjekt - kostymer, bukser, glass og mye mer!

Bilstereo DIY – må ha musikk!

De som kjenner meg vet at jeg er musikkavhengig. Og når jeg kjører rundt i min blå stasjonsvogn er det alltid musikk på for full guffe. Så jeg kan fort bli forvekslet med en råner på 22 år hadde det ikke vært for at jeg kjører stasjonsvogn. En annen forskjell er vel musikkvalget. I min bil spilles det en miks av jazz, melodiøse låtskrivere og annen alternativ musikk, i stedet for listepop og bass beats.

Så da bilstereoen min streiket her i vinter og fullstendig nektet å spille cd'er måtte jeg finne en løsning. Siden jeg ikke hadde flere hundrelapper å legge i nytt bilanlegg, ble alternativet en bærbar liten sak også kjent som Music Angel. Som gir forbausende god lyd til å være så liten! Lenge har jeg nå rest rundt med Music Angelen løst oppe på dashbordet, men ved krappe svinger ligger den stadig i fare for å havne i gulvet. Så noe måtte gjøres, så jeg syslet frem min egen lille DIY bilstereo, for musikk må man ha også i bilen!

Music Angel, bredt strikk, buksestrikk, emballasje, gjenbruk

Music Angelen kom i en fin akryleske og i midten lå en tynn sort plastplate som jeg brukte som base. Til å holde høyttaleren i posisjon fant jeg ut at en bred buksestrikk ville gjøre susen. Selvfølgelig vil strikken miste elastisiteten etter en god stund i sollys, men jeg satser på at den holder ganske lenge før sprøheten i strikket setter inn.

sikksakk søm, strikk, buskestrikk, forbore, bosch drill, stålbor 1mm

Først tilpasset jeg strikken rundt ”engelen” slik at den er stram nok til å holde fast høyttaleren også gjennom bråsvinger. Så sydde jeg endene sammen med symaskin så jeg fikk et slags strikkbånd. Det er ikke så nøye hvilken tråd en bruker siden sømmen skjules av ”engelen” uansett. Merk av strikkets bredde på plastplaten og forbor små hull langs omrisset hvor strikken skal festes.

DIY, plast plate, bjørntråd, sysaker

Etterpå sydde jeg fast strikkbåndet i platen med sterk møbeltråd. Bjørntråd er også ideell til slike prosjekter. Får en problemer med å finne hullene på midten, bruk en knappenål på undersiden som ”peilepinne” for hvor hullene er. Sy gjerne over kantene flere ganger så sitter det ekstra godt!

music angel, høytalerholder til bil, dobbeltsidig tape, tapeputer

Og vips er den alternative bilstereoen klar til montering. Til å feste mekanismen har jeg ganske enkelt brukt dobbeltsidig tapeputer!

music angel, bilstereo, Ipod mini, Sugar & The Hi Lows, musikk

Før jeg monterte anordningen i bilen tørket jeg godt av overflaten for så å lime den godt fast med mange tapeputer i bunnen! Så var det bare å koble ”engelen” opp mot den lille Ipod'en og spille i vei! Min nye favoritt artist Sugar & The Hi Lows, kommer i alle fall til å kunne høres godt gjennom åpne bilvinduer for de jeg måtte passere i min ”blå rånerbil” resten av sommeren!

Fordi dagen ikke er den samme uten musikk!

Sigrun J. Karbu

Flere prosjekter - Følg SmuleSkogen på Facebook!


   Til toppen av siden