SmuleSkogen logo
Til SmuleSkogens forside
Tekster skrevet av Sigrun J Karbu
Bildearkiv
Store og små ideer til hus, hage, mat og sammen med barna
Matoppskrifter
Gjenbruk, ombruk og redesign
Små ideer til prosjekt som du kan gjøre selv
Hobbyaktiviteter sammen med barna!
Ideer til hus og hage
Tips, spillelister, nye smaker og andre oppdagelser
Om SmuleSkogen
Tante Pimpernell sin nettbutikk

SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
Små idéer
SmuleSkogen sitt Idéarkiv skal etterhvert oppdateres ettersom skogen også har fått nytt format!


Instagram #SmuleSkogenFacebook SmuleSkogenRSS-feed SmuleSkogenEmail SmuleSkogenGrønare Kvardag
Kaostroll
Lammelårtanker
Lille Labyrint

Marit Øymoen

Ciliesynsing
Martabreen

Tante Pimpernell
 
Sy en fargerik te-adventskalender!
glittertall, julekalender, adventstidNå er det 2 uker igjen til advent og adventskalender er både tradisjon og en koselig førjulspåskjønnelse vi liker å sette i stand ikke bare for barna men også voksne vi setter pris på! Men det trenger nødvendigvis ikke koste mange hundre kroner og overraske en venn i adventstiden! Lag en te kalender for eksempel!

Nålebilde til sykroken!
Lag nålepute selvJeg har en lei uvane med at jeg setter fra meg synåler over alt rundt omkring arbeidspulten min! Og så klart når jeg trenger en bestemt nål, er den søkk vekk! Men denne late søndagen har jeg endelig fått surret meg til å lage et kjekt lite nålebilde til å oppbevare nålene på! Se hvordan du også kjapt kan lage deg et nålebilde!

Bilstereo DIY – må ha musikk!
Music Angel i bilenSå da bilstereoen min streiket her i vinter og fullstendig nektet å spille cd'er måtte jeg finne en løsning. Siden jeg ikke hadde flere hundrelapper å legge i nytt bilanlegg, ble alternativet en bærbar liten sak også kjent som Music Angel. Som gir forbausende god lyd til å være så liten! Musikk er livsnødvendig nemlig!
 
Rampete sysler - Lille My smykke!
LilleMy smykkeDenne Lille My figuren fant jeg faktisk i Mo i Rana da vi var på tur der før starten på sommeren. Barnslig som jeg jo er, fikk jeg trasset meg til å kjøpe denne inne på lekebutikken. Planen var nemlig å lage et trassig lite smykke med figuren på. For nettopp litt trassig skal man være innimellom!


Man on the moon – nesten da! Ellevilt barnslig veggpryd inne på toaletten!
Playmobil månemannLenge lå den stakkars månemannen gjemt og glemt inne i boden, men sist fredag fant jeg han igjen da jeg hev meg rundt og ommøblerte kaoset litt. Planen var opprinnelig å ha denne morosaken i en ramme med månelandskap i bakgrunnen. For ikke alle kan skryte på seg å ha en ”ekte” astronaut i glass og ramme inne på do!

Til konfirmanten - lag et spesielt kort!
Lage egne konfirmasjonskortMai er måneden for mange feiringer! Ikke bare er mai proppfull av herlige rød-dager med fri midt i uken, men vi har også muligheten til å feire oss selv som en fri nasjon på selveste 17. mai. Våre kjente og kjære ungdommer feirer vi også litt ekstra på konfirmasjonsdagen!


Perleblomster av fimoleire!
Smykke med små blomsterJeg har hentet min inspirasjon til dette smykket i min mormors samling av maiblomster som jeg er så heldig å ha arvet! Min mormor var aktiv sanitetskvinne og solgte hvert år i disse tider både enkle maiblomster, maiblomstkranser og maiblomster til bilen!


”Lumber Jack” prank!
lego og vedhogstJeg av alle vet hvor praktisk det er med en hoggestabbe. Siden jeg er så heldig å ha en kjeller til å oppbevare hoggestabben i, får den like godt står der hele året. Slik er det kanskje ikke for byboere kom jeg til å tenke på. Så hoggestabbe som flerbruksmødel på helårsbasis, inkludert en practical joke, servert til en byboer er derfor perfekt.

Partyeffekter: Løsbart til Tapas-Party!
Hvordan lage løsbartI anledning min kjære sambo's store 40 årsdag i helgen, arrangerte vi et lite, men lekkert, tapaskalas her i SmuleSkogen. Og for å ha det litt ekstra moro med min sambo og våre gode naboer, som var innjagd som gjester, bestemte jeg meg for å lage disse hurra så barnslige løsbartene til alle festens deltagere.

Harmløs nabospøk - Bazinga!
Nabospøk Bazinga!!!Vi har en god nabo som vi innimellom tar inn post for når de er på tur. Det har nå etter et par år gått sport i å finne på noe artig til de kommer hjem fra tur. For har man en god nabo, er det jo så klart lurt å pleie dette forholdet også gjennom litt harmløs nabohumor. Vår gode nabo er over...


Støtt rød knapp kampanjen, lag din egen rød knapp nål!
Du kan lage din egen rød knapp for å vise din støtte til Rød knapp kampanjen

Minihylle til Barbiehuset
Fikk inn en bestilling her før påske på minihylle til Barbie. Siden lille frøkna syntes det begynte å bli ”litt” rot i Barbiehuset, ønsket hun seg en hylle så hun kunne ”rydde”(i hvert fall tenke på å rydde). Til dette prosjektet har jeg brukt ”Trepinner” (som det stod på posen, til...
 

Gaveidé: Et glass med gode ord!
Hva gir man i gave til den som har alt, eller til den som aldri ønsker seg noe som helst unntatt snille barn og bedre vær!? Hva med et glass med gode ord, eller et glass med vitser, et glass med matteoppgaver for geniet, et glass med tjenestegavekort på plenklipping og takvask, eller...


Barbie juletre
Lillefrøkna, som er blitt veldig glad i å leke med barbiedukker slik som jeg også var som barn, la før jul inn et ønske om at dukkene også gjerne skulle hatt et juletre til julefeiringen! Så jeg lette litt i forskjellige butikker etter et i plastikk, men fant ingen som var små nok til å passe i det...
 

Nissekostyme på budsjett
Her rett før jul skulle det være nissefest i lillefrøknas barnehage. Og det ble da akutt behov dagen før for en rød nisse mundur, siden denne frøkna delvis hadde glemt at nissefesten var nettopp den uken. Siden jeg samtidig ble opptatt med å gjøre et tappert forsøk på julevask/juleforberedelser...
 
Snekkerbukse til Barbiegutten
Den nyeste beboeren i Barbiehuset til lille frøkna er en søt liten gutt med afrohår ved navn Julian. Som vår gode nabo Hilde var snill å finne for oss borte i Amerika, det store utland, for en stund siden. Siden Barbies lillebror ikke er å få kjøpt i Norge, så vidt jeg vet, ble vi strengt tatt nødt til å importere en. Litt kjønnsbalanse må man jo ha i et hus tross...
Webdesign av Sigrun J Karbu