SmuleSkogen logo
Til SmuleSkogens forside
Tekster skrevet av Sigrun J Karbu
Bildearkiv
Store og små ideer til hus, hage, mat og sammen med barna
Matoppskrifter
Gjenbruk, ombruk og redesign
Små ideer til prosjekt som du kan gjøre selv
Hobbyaktiviteter sammen med barna!
Ideer til hus og hage
Tips, spillelister, nye smaker og andre oppdagelser
Om SmuleSkogen
Tante Pimpernell sin nettbutikk

SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
Hobbyaktiviteter du kan gjøre sammen med barna
SmuleSkogen sitt Idéarkiv skal etterhvert oppdateres ettersom skogen også har fått nytt format!


Instagram #SmuleSkogenFacebook SmuleSkogenRSS-feed SmuleSkogenEmail SmuleSkogenGrønare Kvardag
Kaostroll
Lammelårtanker
Lille Labyrint

Marit Øymoen

Ciliesynsing
Martabreen

Tante Pimpernell

 
Lillefrøknas drømmekjole!
glitter, tyllKan du vise en 7-åring verdien ved å lage noe selv, kontra det å kjøpe det som er masseprodusert av store pengegriske selskaper? Kanskje!? Derfor satte jeg i gang prosjekt Drømmekjole sammen med lillefrøkna, for å vise henne at prosessen med å sy en kjole, faktisk krever innsats, mye arbeid og tålmodighet.

SmuleSkogens vinterferiespill!
lage stige spill, gratis spillPlutselig var det vinterferie i skogen og plutselig var snøen vekk! Så hva gjør man!? Siden vi ikke har rulleski lagde vi oss et vinterferiespill isteden, med artige og unike pinne spillebrikker. Klikk deg inn å se hvordan vi gjorde det. Spillebrettet kan du laste ned så klart, spillebrikker kan dere lage selv!

Julegavetips til mormor – med barnas tegninger!
barnetegning sebra, barnekunstJulen nærmer seg og mange har allerede gjemt julegaver i skuffer og skap. Men så var det disse besteforeldrene da, som hverken ønsker seg noe eller egentlig mangler noen lure duppeditter. Så i fjor lagde jeg og lille frøkna derfor noen fine handlenett som bestemødrene kunne ha forskjellige saker i!
 

Barnslig prosjekt: Potetkunst i potetferien!
Godt gammeldags potettrykkEnkelt og genialt - poteten kan faktisk brukes til alt - denne gangen til et høstferieprosjekt! For hvem husker vel ikke potettrykk fra formingstimene på skolen, med andre ord en klassiker. Så da Lillefrøkna foreslo det på morningen i dag, tok vi ganske enkelt frem noen poteter og satte i gang.


Hjemmeferie? – Aktivitetstips!
Syv ting å gjøre med barna i sommerNoen av oss har hjemmesommer eller kanskje hytteferie sammen med familie. Men ukene kan fort bli lange, så det kan være kjekt å ha noe og finne på når kleggen blir for nærgående og man er solbrent på ryggen. Her er en liten liste over sommeraktiviteter som kan gjøres sammen med familien, liten som stor!

Gule påskevifter!
Hvordan lage propell til barnaLei av påskekyllinger og påskeegg allerede? Slik lager du alternativ påskepynt til stua sammen med barna.  Finn fram gult papir, lim, fyrstikker og litt andre hobbygreier og lag noen solgule vifter som lyser opp inne, når det ellers er mørkt og regntungt ute! Ha en riktig så fin påskefeiring!


Jentebursdag? Lag et spesielt smykke!
Aktivitet til jentebursdagLillefrøknas bursdag nærmer seg og i år har jeg planer om å sette jentegjengen i sving med å perle seg hvert sitt smykke med en fin rosa sommerfugl i midten. Jeg har brukt rosa Fimo siden jeg hadde det liggende i hobbyskuffen til å lage disse anhengene. Såklart kan en bruke alle mulige farger, og ikke bare lage jentefigurer. Hva med en gullmedaljong til sjørøverbursdagen!?

SmuleSkogens juleøyspill - Lag et brettspill for hele familien!
Gratis julespill til nedlasting for hele familien!Her finner du SmuleSkogens Juleøyspill som dere kan gjøre til deres eget ved å dekorere både spillebrettet og lage egne spillbrikker av valnøttskall! Les mer om hvordan vi lager nøttebrikker og gjenbruker gavepapir for å pynte vårt helt eget julespill!


Kongletroll – fin julepynt eller julegave!
Lag julepynt sammen med barnaVil også du invitere et par kongletroll inn til jul? Lag fin-fin julepynt sammen med barna. Perfekte å gi bort i julegave til mormor, farmor og oldemor! Kongletroll til alle! Billig og moro førjulsaktivitet for hele familien!Høstkunst - Bladtrykk!
Maling og blader - en perfekt aktivtet med familienJeg og lillefrøkna tok enkelt og greit med oss akrylmaling, store hvite ark og et knippe pensler og klatret opp i trehytta en fin høstdag! Der har vi et lite bord som er akkurat passe stort til et lite høstkunstprosjekt!Papirby – suveren regnværsaktivitet
Inneaktivitet med barnaMed høsten kommer også den første småforkjølelsen snikende, og lillefrøkna var derfor hjemme fra barnehagen et par-tre dager. Da er det jo fint å finne på noe inne, så jeg og lillefrøkna fant fram en gammel skoeske fra boden og satte i gang med å lage papirby!


Brettemaleri - ferieaktivitet sammen med barna!
Ferieaktivitet med barna!Lillefrøkna og jeg er jo som kjent glad i å gjøre alt mulig med maling, papir, lim og andre hobbysysler. Denne hobbyideen mener jeg å huske stammer fra litt for mye tv-titting i løpet av fjorårets regntunge sommer. For det er kjempemoro å klisse litt med maling, også for de voksne skulle det vise seg. Så frem med malingen og brett dere et maleri!

Naturens egen modelleringsleire - lag figurer med blåleire
For en drøy uke siden rullet det inn en svær gravemaskin og x antall lastebiler med fyllmasse, utenfor SmuleSkogens oppkjørsel. Naboen skal nemlig gjøre om det myrlendte området bortenfor oss til åker. Før i tiden drenerte man jo gjerne myrområder når man skulle gjøre de om til...


Blomsterpresse
Her rett før helga hadde jeg og lille frøkna en velfortjent fridag! Og siden det var sol, siden det er sommer og siden hagen nå bugner av alle mulige blomster. Satte vi i gang et lite prosjekt kalt blomsterpresse på 1-2-3! Vi fant inspirasjon til dette prosjektet i en hobby/ide bok som jeg for år og dag...


Pyntedusker til barnesykkel - fin våraktivitet å gjøre sammen med barna
Som en del av prosjekt pimp-my-bike kom jeg på ideen om å lage slike dusker eller pong-ponger som ofte kan se barn i amerikanske filmer har på sykkelstyrene sine. Det vil si oftest og se på jentesykler i rosa, rosa og rosa farger, gjerne med litt glitter involvert! Så hvorfor ikke lage sine egne...
 

Fantasitre
Denne ideen har jeg og lillefrøkna rappet av noen kreative damer som jobber i lillefrøknas barnehage! Damene stod nemlig og sagde på en ”tørr-stropp” av et eller annet treslag en dag jeg kom å hente lillefrøkna i barnehagen. Dette treet tok de så og plantet i midten av en diger...


Hvor er klærne? Merkelapper til kommode/klesskap!
Hvor mange timer sammenlagt har en ikke brukt på å brette sammen nyvaskede klær og lagt de fint på sin vante plass. For så å åpne skuffene dagen etterpå og oppdage kaos i systemet. For de av oss som liker at ting ligger på en bestemt plass, slik at de i hastverket er lett tilgjengelig har kjent på krampen man får når klesskuffen er...
Webdesign av Sigrun J Karbu