SmuleSkogen logo
Til SmuleSkogens forside
Tekster skrevet av Sigrun J Karbu
Bildearkiv
Store og små ideer til hus, hage, mat og sammen med barna
Matoppskrifter
Gjenbruk, ombruk og redesign
Små ideer til prosjekt som du kan gjøre selv
Hobbyaktiviteter sammen med barna!
Ideer til hus og hage
Tips, spillelister, nye smaker og andre oppdagelser
Om SmuleSkogen
Tante Pimpernell sin nettbutikk

SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
Prosjekter til hus og hage - oppussingstips
SmuleSkogen sitt Idéarkiv skal etterhvert oppdateres ettersom skogen også har fått nytt format!


Instagram #SmuleSkogenFacebook SmuleSkogenRSS-feed SmuleSkogenEmail SmuleSkogenGrønare Kvardag
Kaostroll
Lammelårtanker
Lille Labyrint

Marit Øymoen

Ciliesynsing
Martabreen

Tante Pimpernell

 
Oppussing av gammel tretrapp, del 2
Sklisikring i tretrappSå hvordan ble trappen til slutt? Har jeg ramlet ned trappen enda eller fikk jeg antiskli-pulveret til å fungere? Klikk deg videre for å lese mer og se bildene fra hvordan jeg løste overgangen mellom de to blåfargene i min nymalte tretrapp. Og masse tips om maleutstyr, rengjøring av pensler osv osv!!
 

Oppussing av gammel tretrapp, del 1!
Hvordan pusse opp en gammel tretrappSlik så nemlig trappen til loftet ut da vi kjøpte huset for 8 år siden! Herlig pastell-lilla-akryl malt både tykt og tynt oppå oljemaling, slik at det hadde begynt å flasse! Så hva gjør man? River hele elendigheten og begynner fra scratch? Eller bruke ukesvis på å skrape, pusse, sparkle og grunne, før man maler på nytt?

Bod under verandaen – gjem vekk rotet!
Bygge bod under verandaI løpet av fjorsommeren og høsten jobbet jeg parallelt med flere prosjekter i hagen. Men jeg rakk ikke å legge det ut før snøen kom og hvem bygger vel utebod i november? Denne ideen passer vel bedre nå som folk har fellesferie og byggelyst! Se hvordan jeg gjorde om det utilgjengelige rommet til lagringsplass!

Sommersuksess – sy en kjempehengekøye!
Hengekøye i hagenSomrene har rast forbi uten at jeg har funnet tid til å sysle frem en kjempehengekøye. Men nå før ferien tok jeg en dag og klippet og sydde iherdig. Så nå kan jeg nyte late dager dinglende i min 3 meter lange hengekøye, perfekt! Har du symaskin og en gråværsdag kan jo du også sy deg en, slik går du frem!

Forkultivering i avispotter! Produkttest!
Hvordan lage egne potterSelv om vinteren har vært på revisitt nå i hele 4 dager, med snø, regn og haggel, og vårens første grønne skudd i hagen nå er gjemt under et hvitt teppe, er jeg likevel optimistisk, og har troen på at våren omsider vil komme til skogen. Derfor har lillefrøkna og jeg sådd noen sommerblomster inne på stuebordet.

Oppussing – nyttige tips og produktanmeldelser! Oppdatert med flere maletips!
Erfaring med Fein multimasterHuset i SmuleSkogen var et realt oppussingsprosjekt da vi kjøpte det for 7 år siden. Og det var ikke bare gangen som hadde blitt hengende igjen i 60-tallets brune farge palett! Så vi har i løpet av våre oppussingsår her i skogen lært oss både et og annet om nettopp modernisering av 60-talls interiør.


Slik lager du hjemmelagde meiseboller
Søtt ekorn på en greinI løpet av vinteren har vi jevnlig besøk av skogens mange småfugler, men også noen litt større fugler som Nøtteskrike, Flaggspett og en sjelden gang mer eksotiske arter som den fjonge Grønnspett-frøknen. Hjemmelagde meiseboller slår alltid veldig godt an. Les hvordan du kan lage disse selv!


Overraskelsespotte – lag en rimelig våroverraskelse!
Plante løk i en potteHvorfor ikke lage en overraskelsespotte til verandaen fylt med fargesprakende høstløk! Hvis du er raskt ute kan du gjøre et kupp på høstløk i hagebutikken og for eksempel overraske en venn med en tulipanpotte til våren!Hagedam
Støping av dam i hagenEn kveld før sommeren googlet jeg hagedam og fikk opp mange inspirerende bilder. Siden sist så har jeg løst propp-problemet! Helt enkelt med en trepropp og en hel masse våtromsilikon, ikke særlig "profsig" kanskje, men det ble da tett i alle fall! Les mer om hvordan hagedam-prosjektet skrider frem!

Trehytte - familiens sommerprosjekt fortsetter!
I sommer jobbet jeg og lillefrøkna litt mer på trehytta. Nå bygde vi videre på rekkverket som vi begynte på i fjor sommer. Vi hadde nemlig allerede da planer om å lage rekkverk fra egen skog, nemlig ved å barke tynne stranger av selje og rogn som vi har flusst av i SmuleSkogen.


Inviter markjordbærene inn i hagen!
Markjordbær i egen hageI SmuleSkogen er vi så heldige å ha gode vekstforhold for markjordbær. Og de sprer seg villig vekk særlig øverst oppe i hagen ved det opphøyde grønnsaksbedet. Den eneste ulempen med at de er så villige til å bosette seg i hagen min, er at de gjerne slår seg ned der hvor jeg helst...


Trehytte
Siden vi hadde få ferieplaner i sommer, og feriebudsjettet ble tappet av uforutsette reparasjoner, planla vi derfor å finne på moro ting hjemme i vår egen hage. Noe som ikke kostet for mye, noe som alle kunne ha glede av og noe alle i familien kunne bli med på! Ideen var egentlig...


Erteblomst-tre (Vårprosjekt/tidlig sommer)
I SmuleSkogen har vi mye løvtrær, særlig selje og bjørk, og siden disse har vært i overflod har vi etterhvert kappet ned en del av dem for å få mer sol. Men, så er det roten da, og som kjent kan den være vrien å bli kvitt særlig på seljetrær som er svært villige med rotskudd så...


Dukkestue til hagen
På begynnelsen av sommeren i 2011 fant jeg ut at lillefrøkna så gjerne skulle hatt en liten dukkestue i hagen! Som barn hadde jeg en lekestue på deling med min søster og jeg kan huske at vi brukte flerfoldige timer der i strekk og hadde det mye moro! Det er liksom noe eget med et lite hus som...

Webdesign av Sigrun J Karbu