SmuleSkogen logo
Til SmuleSkogens forside
Tekster skrevet av Sigrun J Karbu
Bildearkiv
Store og små ideer til hus, hage, mat og sammen med barna
Matoppskrifter
Gjenbruk, ombruk og redesign
Små ideer til prosjekt som du kan gjøre selv
Hobbyaktiviteter sammen med barna!
Ideer til hus og hage
Tips, spillelister, nye smaker og andre oppdagelser
Om SmuleSkogen
Tante Pimpernell sin nettbutikk

SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
Gjenbruk og redesign prosjekter - få nye idéer
SmuleSkogen sitt Idéarkiv skal etterhvert oppdateres ettersom skogen også har fått nytt format!


Instagram #SmuleSkogenFacebook SmuleSkogenRSS-feed SmuleSkogenEmail SmuleSkogenGrønare Kvardag
Kaostroll
Lammelårtanker
Lille Labyrint

Marit Øymoen

Ciliesynsing
Martabreen

Tante Pimpernell
 
Heksekostyme til en skummel/søt heks!
Sy heksekostyme til HalloweenVi nærmer oss den skumle begivenheten Halloween. Og dessverre for meg har jeg en slik litt ”skummel/søt” unge innenfor husets fire vegger, som nok har fått med seg dette fenomenet. Lenge har hun nå bladd heftig gjennom alle kostymereklamer som har dalt ned i postkassen. Så hva gjør man da?
 
Hva ville min mor gjort? – Gjenbruksspalte!
SymaskinfotBlant annet fridde jeg samboen for angsten ved å måtte bruke denne shortsen til neste sommer! Det var ikke det at den var utslitt, men beige er en farge for gamle gubber så den måtte gå! Men siden stoffet var helt kunne jeg jo ikke bare slenge den i søpla! Så jeg tenkte: Hva ville min mor gjort?


Fra vedkasse til krakk med oppbevaring!
Lag en oppbevaringskasseSiden dette er en riktig gammel slump maling, av sorten oljemaling, var det skikkelig kjekt å få malt kassen utendørs når høstværet var gavmildt! For ordens skyld kan jeg nevne at jeg har brukt Beckers gulvmaling, altså olje, helblank! Klissete som fy, men den gir et strålende resultat!


Sy en handlepose av stoffrestene!
Pose av stoffresterI går kveld ryddet jeg stoffresteboksen min, som jeg vanligvis slenger alt avkapp og ujevne stoffrester i når jeg syr. Og siden den var proppfull måtte det kastes en del smårusk som jeg neppe får bruk for. Men ikke alt kapp må kastes, så jeg la til sides rester i tykt bomullsstoff for å sy meg en handlepose!

Småsysler – gjenbruk sakkosekk!
Sakkosekk sett innenfraHva gjør man egentlig med alle de gamle sofaputetrekkene som bare tar plass i boden. Jo, man gjenbruker dem til å lage en gulv-sitte-leke pute på en liten halv time! Gjenbruk på sitt beste og så verdens raskeste gjør det selv møbel! Selv far kan greie det! Stuff et gammelt putetrekk du også!


Sy-sysler! Avleggs strikkegenser blir et pent lite frøkenskjørt!
Stoff med pinnsvinHva gjør du med en håpløs strikkegenser når en liten frøken mankerer finskjørt. Jo, klippe og sy, kante med litt bånd og vips et helt spesielt skjørt som ingen har maken til. Har du en overlock-maskin så går jobben som en lek og så får en gjenbrukt de plaggene som bare blir liggende nederst i skuffen!

Gjenbruksuka finale - Giveaway veske
Giveaway veske med dinosaurHva gjør man vanligvis hvis man sysler med symaskiner og småsøm, jo man ender opp med en del restestoff! Dette blir garantert liggende i restekassen til den er så full at det tyter ut i alle kanter. Hva med å lage en helt spesiell veske, som ingen andre har, av alt dette restematrialet!? Gjenbruk er bra!


Gjenbruksuka: Avleggs bukse blir nytt skjørt!
Hvordan sy skjørt av dongeribukseInnimellom gjør man bomkjøp i klesbutikken. For lenge siden kjøpte jeg en bukse som satt fint i butikken, med når man hadde gått i den en liten time eller så var den plutselig blitt for stor. Og hva skjer med slike bukser? Jo, de havner nederst i skuffen. Til og med de andre buksene gjorde narr av den. Men, nå er den sydd om til et nytt skjørt!

Gjenbruksuka: Fra øredobb til vennskapssmykke!
Hvordan lage egne smykkerTil bursdagen min fikk jeg  et par øredobber naboen hadde funnet på en ferietur! De var kjempefine der de lå dandert i sin lille gulleske. Det er bare det, at jeg har ikke hull i ørene lenger. I stedet for å legge den fine gaven i glemmeskuffen,  bestemte jeg meg for å lage vennskapssmykker av de to øredobbene.

Gjenbruksuka: Kattematboks blir dukkeservant!
Hvordan lage vask til BarbieHeldigvis er våre katter av den bortskjemte sorten, og nyter så klart boksmat kun fra de dyreste boksene. Det som er ekstra fint med denne typen boks er at den ikke har noen skarpe kanter, så den er helt ufarlig for søte små frøken fingre. Vask boksen grundig og når den er tørr kan du spraylakke eller male den med hobbymaling.

Gjenbruksuka: Slitt klokke blir til nytt fokuspunkt!
Gammel tysk klokke får nytt livAv og til stopper jeg innom gjenbrukstorget på Stjørdal. Der kan man finne mye fint! Av og til kommer man også over unike skatter som nok trenger litt arbeid! Så da jeg for et års tid siden kom over denne spesielle klokken, måtte jeg bare ha den med meg hjem fordi den hadde en så klassisk form.
 

Gjenbruksuka: Dukkemøbler av tomemballasje!
Hvordan lage dukkemøblerHver dag kaster de fleste av oss mye tomemballasje av forskjellige materialer. Er man ”flinkest i klassen” resirkuler man det som kan gå til gjenbruk som for eksempel: papp, papir, glass og metall! Men ikke all tomemballasje trenger nødvendigvis gå i søpla! Har man litt fantasi kan man mye av tomemballasje og restemateriell.

Gjenbruksuka: Fra pudderdåse til smykkeskrin
Gjenbruk: Hvordan bruke tomemballasje til noe nyttVi damer som liker å fjonge oss med pudder og annen sminke ender også opp med tomemballasjen fra jåleriet. Slike tomme pudderdåser kan jo være ganske fine, med speil og det hele. Så hvorfor ikke gjenbruke dem som et lite smykkeskrin. Frem med sandpapir og spraylakk damer, la sminketomgodset få ny funksjon som smykkeskrin for små frøkner!

Kanotralle til husets oransje kano!
God hjelper som gjør at bygging av kanotralle går som en lek!Med sommerferien i sikte her rett før helgen var det på tide å ta frem bruktfunnet som jeg plukket opp på Bruktbo
på Stjørdal tidligere i vår! Jeg antar det en gang har tjent nytten som barnehagetralle eller noe der omkring. Og så klart kunne jeg kjøpt en ferdig kanotralle eller kanohjul...


Pimp-my-bike. Style opp en brukt barnesykkel!
Her kommer et prosjekt for de som har sett litt for mye på tv og kanskje fått med seg en episode eller to av den ganske kjente tv-serien Pimp-my-Ride som før gikk på MTV, med selveste Xzibit som programleder. Selv er vi fornøyde med bilparken slik den er, men vi hadde arvet en...


Fuglebrett - Oppdatert med nytt design!
I fjor skrudde jeg sammen dette fuglebrettet av ”bits and bobs” som jeg fant på Gjenbrukstorget på Stjørdal! Så det ble fuglebrett etter beste gjenbruksstil. Gjenbruksmateren ble til og med brukt som eksempel i Innherred Renovasjon sin årsmelding fra 2012. Nå er designet forbedret!
 

Barbiehus
På vårparten 2011 var jeg på leting etter et skap, som jeg kunne konvertere til Barbiehus i julegave til min lille prinsesse. Tanken var vel at både den lille frøkna som er glad i småting, og den store frøkna, som til stadighet er lei av å plukke opp dukker og småting fra gulvet, kunne...
 

Minibenk
Fant denne litt utdaterte barnebenken på loppis for 20,- kroner, det er vist en tidlig IKEA-utgave usikkert hvilket årstall. Fin for minste frøkna å sitte på når hun skal ha på sko, og fin for opphavet til å gjemme bort ullsokker, votter og luer i under lokket!! Rosa restemaling...

Webdesign av Sigrun J Karbu