I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
 


Vaniljehorn til far på søndag? Eller til hele gjengen! (1 kommentar)

hjemmebakst og vaniljehorn

Disse kjempegode vaniljehornene lærte jeg å lage av en kokkedame jeg jobbet sammen med for lenge siden. Hun lagde disse fantastiske vanniljehornen til fredagskos og andre koselige anledninger. Det ble pussig nok aldri mange nok vaniljehorn uansett hvor mange hun bakte. Vaniljehornene har nemlig litt samme ulempe som potetgull, det skal nemlig godt gjøres å bare ta et potetchips eller bare et vaniljehorn. Skummelt gode er vel den beste beskrivelsen jeg kan gi for denne baksten!

Slik lager du vaniljehorn:
Til vaniljehornene bruker jeg bare vanlig hvetebolledeig med kardemomme. Så her kan du bruke den oppskriften du selv er vant med! I tillegg har jeg som en kjent frue på fjernsyn sa for lenge siden: ”Juksa litte granne”, og kjøpt ferdig vaniljekrem på butikken! Man kan så klart kokkelere frem en raffinert hjemmelaget vaniljekrem ala Helstrøm, hvis man har overskudd til det. Men jeg syns ferdig vaniljekremen i pappboks er helt grei til sitt bruk i for eksempel vaniljehorn! Sett bolledeigen og la den heve en times tid, elt så deigen sammen og del opp i passe store emner litt etter hvor stor bolledeig du har satt.

mel, piano ferdig vaniljekrem, vaniljehorn

Kjevle ut deigen til en stor runding, ca 1-2 cm tykk. Men ikke vær fanatisk på kjevlingen, det gjør overhode ingen ting om deigen er litt tykkere eller tynnere her og der. Her gjelder det bare å få den noenlunde flat og rund, før en deler opp deigleiven i mange trekanter. Bruk for eksempel et pizzahjul og del deigen først i 4 og så hver enkelt ¼ del i 2-3 trekanter! Legg på en liten spiseskje vaniljekrem (mengde vaniljekrem står så klart litt i forhold til hvor store trekanter du har).

slik lager du horn

Ta tak i hjørnene på trekanten hvor den er bredest og brett samtidig flippen av trekanten over vaniljekremen. Rull forsiktig sammen mens du fortsatt holder fast i hjørnene, til du får et horn. Legg hornet på stekebrett med bakepapir, slik at spissen havner på undersiden av vaniljehornet. Klem evt deigen litt sammen der hvor vaniljekremen synes, så kremen ikke renner ut under steking! Etterhev på et lunt sted i ca ½ time.

TIPS: Jeg etterhever oftest min gjærbakst i stekeovnen (uten varme på så klart), ganske enkelt fordi der er det trekkfritt og jeg sparer benkeplassen på det lille kjøkkenet mitt.

Stek vaniljehornene på midterste rille på 200-225 °C, i ca 10-12 min til hornene er lett gyllenbrune på toppen. Avkjøl på rist! Og hvis du ikke får avsetning på vaniljehornene samme dag som du baker dem er de også fine å fryse til senere. Hvis du får uventet kaffebesøk kan du bare tine de og gi de en liten oppvarming i micro eller stekeovn på lav temperatur, så kan du glatt late som om de er nystekte! Kos dere!

Flere oppskrifter fra SmuleSkogen!

Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!   Til toppen av siden