I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
 


Potetbakst - Fra fiasko til ny favoritt!
Poteten kan brukes til alt!

gammelpotet, kasserolle, gjenskinn, koke potet

Siden våren nærmer seg også her i SmuleSkogen, tok jeg i forrige uke en vareopptelling i kjelleren. Og hva annet kom jeg over enn en halv pose mandelpoteter som helt klart hadde startet vårforberedelsene. Men fordi jeg i det siste har blitt mer bevist på ikke å kaste mat, begynte jeg å tenke på jeg kunne gjort med disse potetene før de gikk heden eller laget gerilja-potatisfabrikk i kjelleren.

kjøttkvern, potetmark, kjøkkenmaskin, kvern, potet

Min første ide var så klart potetkake. Så jeg kokte potetene og kvernet de i kjøttkvernen på kjøkkenmaskinen min. Lillefrøkna kom også snikende for å se på de merkelige potettrådene jeg laget, som hun først trodde var pasta. Så jeg blandet potetmassen med noe mel og salt og startet friskt med kjevlingen, men... Det ble nok mer fiasko enn fjong potetkake. Selv etter en rask konferering per telefon med moderen (potetkake-eksperten) stod ikke prøveprosjektet til å redde!

potetloff, rundstykker, bakeunderlag, nonstick brødform

Så hva gjør man da? Jo, enten kjøre hele smørja i komposten eller komme opp med en ny plan. Og siden jeg var ganske bestemt på å få brukt opp poteten, ble det en kopp kaffe og en tenkepause før jeg etter litt googling bestemte meg for å prøve og kjøre potetmassen i en brøddeig. Men siden dette var et eksperiment har jeg ingen eksakt oppskrift. Her er en enkel liste over ingrediensene jeg brukte i deigen:

  • Kokt og kvernet potet

  • Hvetemel

  • Lettkokte havregryn

  • Urtesalt

  • Tørrgjær

  • Smeltet meierismør

  • Lunkent vann

  • Ca 1 ss Iduns Luftigere bakst (Måtte jo testes og det ble faktisk litt mer luftig bakst!)

potetrundstykker, stekebrett

Og så var det resultatet. Kan nå egentlig poteten brukes til alt? Jepp, helt klart, så neste gang du har kokte middagspoteter til overs, mos dem og bak saftige rundstykker til kveldsmat! De ble gode på smak også, så ut av fiasko kan man også finne nye favoritter!

ProduktTips: For de som har sett noe rosa på bildene over, så er det en genial sak jeg har kjøpt på Ikea. Det er faktisk en ovns/stekematte i silikongummi som kan brukes isteden for bakepapir og tåler temperaturer opp til 250 °C. Kjempeprodukt siden den kan brukes om igjen og om igjen. Ja, den er knotete å vaske, men det kan lett tilgis når en oppdager hvor lenge bakepapiret får ligge i fred i skuffen. Passer til vanlig stekeplater, men går ikke helt ut over kantene, perfekt til småbakst som boller osv!

(Som alle produkttips på SmuleSkogen.com, så er heller ikke disse produkttipsene sponset).

Flere oppskrifter!

Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!