I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
 


PommeAnna – søtpoteten skal testes!

Ica, søtpotet, pommeanna, matblad, glad i mat, gratis magasin

Siden høsten er høysesong for rotgrønnsaker, bestemte jeg meg for å bli bedre kjent med grønnsaken søtpotet. Denne oppskriften fant jeg i høstutgaven av gratisbladet ”Glad i mat” som du kan plukke med deg fra ICA-butikkene. Riktignok har de en nettside også, men jeg fant ikke denne oppskriften der, selv om jeg lette og lette!  

søtpotet, grønn skjærefjøl, salvie, sjakkrutet golv

Til denne formen trenger du følgende til 4 porsjoner:

  • 2 søtpotet

  • 2 egg

  • 2 ss vann

  • 1 neve salvie (jeg brukte fersk)

  • 50 gram smør

  • Salt

  • Pepper

NB: Glutenfri og eventuelt Melkefri dersom smøret erstattes med melkefritt margarin

ostehøvel, søtpotet skiver, grønn skjærefjøl, rotgrønnsak i skiver

Skrell søtpoteten og høvle den i skiver med en ostehøvel. Selve høvlingen gikk greit når man fant den rette teknikken. Høvle først av et par skiver så du får en flate, sett poteten med flatsiden ned på fjøla og høvle i vei som du ville gjort med en vanlig ost!

salvie, matlaging, ferske krydderurter

Smelt smøret i en kasserolle og ta kasserollen av platen. Finhakk salvie og rør i det smeltede smøret, bland eggene med vann og ha dette også i smøret + salt og pepper. Jeg hadde i tillegg i et fedd finhakket hvitløk, da dette var anbefalt som smakstillegg i oppskriften. Hvitløken satte den ekstra lille piffen på potet-terrinen.

potet terrine, brødform, alternativ til fløtegratinerte poteter

I original oppskriften stod det at man skulle blande søtpotet skivene i smør-/eggmiksen, men jeg gikk for min egen arbeidsmetode siden jeg syntes dette hørtes tungvint og klissete ut. Jeg brukte en vanlig brødform med slippbelegg, og det fungerte fint det. Så la jeg poteten et lag av gangen og øste over litt smør/egg miks mellom hvert lag. Legg potetene i litt forskjellige retninger, for eksempel et lag rett og neste lag litt på skrå i formen for å få en tett terrine. Stek i ovnen på ca 225 °C i ca 30 min eller til poteten er myk.

pommeanna, grønnsaksterin, ovnsbakt potet, søtpotet, glad i mat, ICA matblad

Og slik ble resultatet, min PommeAnna til høyre og den litt mer jevne fra bladet til venstre. Når den er ferdig stekt, legger du enkelt et stort fat over formen, på med grytevotter og ”sim-sala-bim snu”, så er den klar til servering. Skjær i skiver med en skarp kniv og server med kakespade.

Min dom over PommeAnna:
Denne fjonge PommeAnna skulle ifølge oppskriften passe perfekt til lam og biff, selv hadde vi den til torsk og det fungerte det også, men den passer nok likevel litt bedre til kjøtt. Den slo ikke an hos lillefrøkna, selv om hun ikke er spesielt kresen på nye smaker, men salvie kan kanskje være en litt ukjent krydderurt for barn flest. Men vi voksne likte ”søtpotet-pommen”! Ikke var den vanskelig å lage heller, så jeg kommer nok til og prøve den flere ganger. Det eneste jeg har å utsette på er smørmengden, godt mulig jeg kutter ned til 40 gram neste gang jeg inviterer søtpoteten på middagsbesøk, bare for å se om det utgjør noen vesentlig forskjell.

Helhetlig: God på smak, spennende og fargerik på tallerkenene.


Flere oppskrifter finner du under Baking, Middag og Litt av hvert

Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!   Til toppen av siden