I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
 


Påskefargede frokostegg!

Vi har ikke så sterk tilknytning til vanlig påske, men vi velger å feire den på vår måte, mer som en feiring av at våren omsider er på vei. En av våre påsketradisjoner er å koke fargerike frokostegg! Det er gøy for barna å se hvordan de hvite eggene skifter farge bare ved og ha løkskall i kokevannet! Samtidig får de se at matlaging også kan være gøy og spennende!

egg, kjøkkenhyssing, løk, løkskall

Du trenger:

  • Egg

  • Løkskall fra gul eller rød løk (bruk kun de tørre lagene)

  • Kjøkkenhyssing av bomull

  • Kasserolle og kokende vann

barnehender, barn og mat, lek med mat, egg, kjøkkenhyssing

Prøv å skrell av løkskallet i så store flak som mulig. Da er det enklere og pakke de rundt eggene etterpå! Pakk inn egget i skallene og knytt forsiktig hyssing rundt for å holde det på plass under koking. (Selve knytingen er litt vrien, så få hjelp av en voksen). Man kan også legge noen egg uten skall i kokevannet og se hvilken farge de får! Vi brukte skall fra vanlig gul løk, men prøv også rødløkskall, det gir fine mønstre. Tips: Dess strammere løkskallet ligger rundt egget, dess mer markant mønster blir det!

egg, løkskall, kasserolle, kokende vann, gryte

Legg eggene forsiktig i kokende vann og kok som vanlige frokostegg! Det er også moro å følge med når vannet skifter farge underveis i kokingen, så finn deg en krakk og se på matmagien!  

fargede påskeegg, frokostegg, påske, tradisjon

Når eggene er ferdig kommer det mest spennende, nemlig å pakke de ut og se hvilke mønster de har fått. Overrask familien med påskefargede frokostegg, det er en fin og enkel påsketradisjon. God påske fra oss i SmuleSkogen!


Flere oppskrifter finner du under Baking, Middag og Litt av hvert

Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!