I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
 


Bananas! Sommersnacks!
Mange måter å bruke opp moden banan!

modne bananer, Bendit, lime, skjærefjøl i plast

I forrige uke var jeg innom den lokale matbutikken og de hadde samlet sammen de snart overmodne bananene i store poser som gikk for den nette sum av 10,- kroner. Uslåelig pris tenkte jeg, her kan man gå bananas på mateksperimentfronten. Så hva kan man altså da lage utav en pose med modne bananer? Litt av hvert faktisk!

Banan, lime og kokos-is til barna, en klar sommerfavoritt!

saftis, saftis former, is og sommer, blå himmel, sommeridyll
Bare bananis til venstre og med litt jordbær i mixen til høyre!

Du trenger:

  • Modne bananer

  • Kokosmelk på boks

  • Noe syrlig som sitron eller lime

  • Burbon vanilla

  • Evt noen jordbær

Skrell bananene og kjør de sammen med kokosmelken og saften av en lime i blenderen! Smaksett eventuelt med litt malt vanilje. For å få fylt de siste rommene i is-formen puttet Lillefrøkna og jeg noen jordbær i mixen for å få til to is til, det ble også kjempegodt. Frys ned i is-former og du har fristende snacks klare til når sommer varmen kommer.

Kokosvafler uten banan, en ”bruke-opp oppskrift”!

kokosolje, Kung Markatta, burbon vanilla, gull lokk

Og siden vi bare brukte halve kokosmelken, måtte vi komme opp med en ”bruke-opp oppskrift” for kokosmelken. Så vi tenkte: Kokosvafler!? Jo da det fungerte fint det. Erstatt bare melken med kokosmelk + litt vann og kokosfett isteden for smør. Hvis du vil ha den sukkerfri kan du jo bruke Stevia-søtning, så blir den også diabetikervennlig!

vafler, grønt glassfat, Ikea fat

Frosset banan til smoothies senere i sommer

barn på kjøkkenet, skjærefjøl, bananer i skiver, frysebokser

Resten av den modne bananen setter du en liten frøken eller herreman til å skrelle og skjære i skiver. Jeg leste nemlig på nett at det gikk helt fint å fryse bananer. Så Lillefrøkna fylte 3 bokser med bananskiver som vi kan mikse opp til smoothy is på en solfylt sommerdag! Eller hva med en snabb-is!?

Saftig bananbrød

brødform, bananbrød, glassfat, fat med roser

Selv om jeg nå hadde puttet banan i nærmest alt forrige uke lå det likevel igjen 4 modne bananer i dag. Så da ble det bananbrød ganske enkelt, oppskriften finner du her. Bananbrød er greie å fryse, eller så kan man påspandere et på naboen hvis man baker to i samme slengen!

Kos dere i sola!


Flere oppskrifter finner du under Baking, Middag og Litt av hvert

Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!   Til toppen av siden