I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
 Mat
Her legger jeg ut oppskrifter som jeg finner og synes er bra. Egenkomponerte retter og kakekreasjoner, samt smarte matideer som jeg syns er bra og lignende. Under Baking finner du boller, kaker, muffins, brød, kongekake og andre godsaker! Middag svarer på hva i all verden vi skal ha til middag og tilbehør til fugl, fisk, kjøtt eller salaten! Og under Litt av hvert finner man Smoothies, mellommåltid og dessert!

Månedens spennende frukt – Pomelo!
pomelo, sitrusfrukterMange ganger har jeg passert denne merkelig store sitrusfrukten i butikken og ikke helt vist hvordan jeg skulle gripe den an. Så derfor har den aldri blitt med i handlekurven før nå! Men det skulle vise seg at Pomeloen ble en ny favoritt når en først fikk Googlet seg frem til hvordan man skulle spise den!


Vaniljehorn til far på søndag? Eller til hele gjengen!
Hvordan lage vaniljehornDisse kjempegode vaniljehornene lærte jeg å lage av en kokkedame jeg jobbet sammen med for lenge siden. Hun lagde disse fantastiske vanniljehornen til fredagskos og andre koselige anledninger. Det ble pussig nok aldri mange nok vaniljehorn uansett hvor mange hun bakte. Med andre ord uimotståelige!


PommeAnna – søtpoteten skal testes!
Søtpotet i matSiden høsten er høysesong for rotgrønnsaker, bestemte jeg meg for å bli bedre kjent med grønnsaken søtpotet. Denne oppskriften fant jeg i høstutgaven av gratisbladet ”Glad i mat” som du kan plukke med deg fra ICA-butikkene. Riktignok har de en nettside også, men jeg fant ikke oppskriften der, selv om jeg lette og lette!

Syltetøy med kryddertvist: Aprikos og pære/fiken!
Hjemmelaget aprikos og pære/fiken syltetøy til ostI forrige uke fikk jeg innimellom klipping og liming av Word filer, som er min freelancejobb for tiden, kokt litt syltetøy. Jeg førsøkte meg nemlig i fjor med tyttebærsyltetøy i to varianter og fant sylting overraskende gøyalt trass i alt pirket med koking av glass og metervis med oppvask.


Hjemmelaget fruktslush – herlig avkjølende!
Hvordan lage slushIkke for å skryte, men for tiden koker vi i sommervarmen her i Trøndelag! Og hva er vel ikke bedre enn en liten avkjølende forfriskning? I tillegg er den helt naturlig, uten sukker og går kjapt å mikse sammen. Det eneste du trenger er å hive vannmelonterninger i frysen et par timer i forveien, litt fryst rips og en flaske avkjølt Farris Bris!

Bananas! Sommersnacks! Mange måter å bruke opp moden banan!
Oppskrifter med bananHer forleden var jeg innom den lokale matbutikken og de hadde samlet sammen de snart overmodne bananene i store poser som gikk for den nette sum av 10,- kroner. Uslåelig pris tenkte jeg, her kan man gå bananas på mateksperimentfronten. Så hva kan man altså da lage utav en pose med modne bananer? Litt av hvert faktisk!

17. mai kake - Mississippi mud pai!
Perfekt kake som kan lages dagen i forveienEn smaksoverdose, perfekt til kaffen og kan lages dagen i forveien! Denne uken er en riktig travel innspurtsuke, særlig for de med skolebarn, korpsbarn og andre feststemte familiemedlemmer. Hva er vel mer naturlig til feiring enn en kake? Og hva er vel mer kjekt enn en kake som godt kan lages dagen i forveien!

Potetbakst - Fra fiasko til ny favoritt! Poteten kan brukes til alt!
Poteter i brøddeigenMin første ide var såklart potetkake. Så jeg kokte potetene og kvernet de i kjøttkvernen på kjøkkenmaskinen min. Lillefrøkna kom også snikende for å se på de merkelige potettrådene jeg laget, som hun først trodde var pasta. Så blandet jeg noe mel med potetmassen og startet friskt med kjevlingen, men...


Påskefargede frokostegg!
Gule egg med mønsterI morgen starter påsken offisielt, men vi tyvstartet allerede i dag med påskefargede egg til en sen og god frokost! Lag fargesprakende egg til påskefrokosten du også! Alt du trenger er egg, løkskall, kjøkkenhyssing og en kasserolle med kokende vann!


Helgegodis: Sjoko-bom!
Puffet ris med sjokoladeVerdens enkleste og beste helgesnop lages selv på 10 minutter. Lager du dobbelt porsjon kan det jo hende du har noen til overs også etter at barna har tuslet i seng. For sjokolade på en lørdag slår aldri feil. Eller lag dem dagen i forveien til bursdager og andre kalas, nam nam!


Kjapp og billig januarmiddag! Se min moderne oppskrift på ertestuing!
Ertestuing og karbonadeSom barn var karbis med løk og ertestuing en gjenganger i kostholdet. Og det eneste respektive valg, hvis man som trønder ramlet innom en veikro for en matbit når en fartet rundt omkring i landet. Men som voksen har jeg til stadighet følt trang til å oppgradere tilbehøret til denne retten, nemlig ertestuingen.


Sjokolade panna cotta, enkel nyttårsdessert!
Den beste sjokolade pannacotta!Venter du gjester på nyttårsaften og stresser nok som det er den dagen med å få alt ferdig. Her er den perfekte desserten du kan lage dagen i forveien. Kjempegod dessert som passer godt til kaffen hvis du bruker mørk sjokolade med høy kakaoprosent. Pynt med friske bær og krem og du har en vinner!


Pepperkaker uten pepper!
Min aller beste pepperkakeoppskrift!Mange tenker at det er noe herk å lage pepperkakedeig fra bunnen. Men nei da, det går så fort så, bare du husker å lage den dagen før! Og denne oppskriften som jeg har brukt i mange år gir supersprø og kjempegode pepperkaker! Bak noen utradisjonelle pepperkakekrokodiller i år du også!  


Deilige sprø glutenfrie søndagsvafler!
Glutenfrie vaflerSelv er jeg heldig og er ikke utfordret av noen form for matallergi. Men tanken på hva jeg skulle servert hvis jeg fikk en allergiker på kaffeslaberas har slått meg fra tid til annen. Dessuten som den notoriske matnerd jeg er, har det lenge klødd i fingrene etter å prøve ut alternative typer mel som for eksempel maismel og andre mer utradisjonelle korn/melsorter.

Høstmuffin med eple og hasselnøtter!
Cupcakes med epleHøstens favorittfrukt her i SmuleSkogen er så klart de norske eplene. Selv om vi ikke har epletrær selv er vi overbegeistret over de norske eplene, både fordi de er proppfulle av smak, men også fordi jeg tror på at det er viktig å handle norske og lokalt dyrkede grønnsaker og frukt når de er i sesong.


Produkttest - Belgiske vafler i ovnen!
Hvordan lage belgiske vafler i stekeovnenPå fredagen suste jeg og lillefrøkna avsted i den blå stasjonsvognen for å besøke mormor. Blant mange småfunn denne dagen, fant vi en pakke med Belgiske vaffelformer i silikon fra LéKUé til 30 kroner. Les om hvordan testen gikk og vurderingen av resultatet etter steking.


Kremet Kantarellsmørbrød med ost!
Hemmelige kantarellsteder i TrøndelagNår høsten nærmer seg drar SmuleSkogens beboere gjerne på jakt etter små gule smaksbomber. Kantarellen er den eneste sorten jeg kjenner meg trygg nok på til å servere på mitt matbord. I fjor var det dessverre lite kantarell og finne i skogene rundt oss, mens i tidligere år har jeg plukket kurv etter kurv full med den herlige matsoppen.

Rustikk grønnsakspai - Vegetar
Lag pai selv!Grønnsakspai er en modifisert versjon av den originale Quiche Lorraine med bacon og eggestand! Jeg har pillet bort bacon og gjort plass for mye grønnsaker isteden. Slik blir den også vegetarvennlig hvis du skulle få en vegetarianer på middagsbesøk! Og ikke for det, hvem har vel...


Syrlig sommer-smoothie
Smoothie av fruktFor et par uker siden kjøpte jeg en stor ananas, men så ble det så mye igjen som jeg ikke fikk brukt til noe, så jeg tenkte: ”det må da gå an å fryse denne ananasen”?! Så jeg puttet ananasen som var til overs i en fryseboks og så i fryseren. Og så et par uker senere hadde jeg optimistisk kjøpt nektariner...

 
Ovnsbakt aubergine med couscous - Vegetar
Aubergine vegetar middagSelv om jeg liker de fleste grønnsaker, må jeg innrømme jeg har slitt litt med å bli venn med auberginen. Bare det å få skrevet aubergine rett i denne teksten har vært vrient. Jeg har tidligere forsøkt å gjøre meg til lags med Hr Aubergine, både gjennom å koke han, steke han og...


Tyttebærtroll
Hva i all verden kan man lage av tyttebær annet enn tyttebærsyltetøy. Jo, saftige tyttebærtroll, med rosa glasur! Bruk den muffinsoppskriften du er vant med eller bruk denne som jeg syns er super, hentet fra kokeboken: ”Mesterkokkens internasjonale kokebok” anno 1997...


Kongekake / Lapper
Kulturmelk brunost syltetøy og Creme FraicheDet var opprinnelig lille frøkna som tok til å kalle lappene for kongekaker. Sikkert fordi, da hun var mindre ikke helt hadde dreisen på ordet pannekake. Så da ble det ofte kongekake av det ordet også, og når vi da lagde små pannekaker/lapper ble hun ikke mindre forvirret. Derav navnet...


Røverens Rabarbra-ruter
Rabarbrakake, rabarbrarot og Røver-rabarbra!Jeg røvet for et par år siden en rabarbrarot fra min mor. Denne vokser nå villig i min hage og gir meg hvert år røde røverrabarbraer som jeg lager godsaker av. I dag ble det rabarbrakake av røverrabarbraen, så da måtte kakens navn bli: Røverens rabarbra-ruter. Her har jeg...


Skilpaddeboller
Skilpaddeboller - hvetboller med en morsom vri!For å gjøre en moro vri på hvetebollene lagde jeg og lille frøkna en gang skilpaddeboller! Det var vel sikkert til en barnerelatert samling, men jeg husker ikke helt når det var! En annen gang lagde vi i tillegg et brett krokodilleboller, som jeg synes å huske var svært populært blant noen...


Snabb-Is
Banan, frosne bær og mynte! Hjemmelaget is i sommervarmen!På varme sommerdager, som vi nå går og venter på, kan det jo være godt med noe å avkjøle seg med! Derfor har jeg kokkelert fram denne ”snabb”(hurtig) isen. Vet ikke hvorfor denne oppskriften plutselig ble svensk, men den kjentes bare ut som en svensk en da jeg stod der...


Flere oppskrifter finner du under Baking, Middag og Litt av hvert