I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Om arbeids lister, sparkling og drømmer om sol!

vår plan, arbeidsliste, arbeidsplan, fordele oppgaver, småjobber  

De siste ukene har jeg vært lite på nett men isteden mye i kjelleren! Jeg og samboen har nemlig laget oss en ny fremdrifts liste med småtteri som har stått ugjort det siste halve året! Hos oss har små reparasjoner og utsatt tapetsering nemlig en tendens til å skli litt ut hvis vi ikke er litt strenge med oss selv! Så vi laget en liste helt enkelt: Hva må gjøres og hvem gjør hva! Så trenger vi ikke mase på hverandre men hver enkelt må mase litt ekstra på seg selv!

grønnsakskasse, opphøyet bed, så kasse, bronse fennikel, urter
Grønnsakskassen er ferdig reparert og årets nye sort i urtebedet ble Bronse Fennikel, kjøpt hos Sandberg Gartneri på Skatval!

Det vi foreløpig har krysset ut er blant annet reparasjon av grønnsakskassen, som etter flere år hadde blitt litt sid på midten! Så selv om vi sådde erter for over 14 dager siden, går det tregt på grønnsaksfronten i år siden det stort sett REGNER HELE TIDEN!!!! Ikke sommer på langt nær enda her i skogen i hvertfall!

rydde kjeller, reste materiell, grillbord med hjul, trillebord til veranda

Derfor har jeg hevet meg på og ryddet kjelleren isteden! Det er utrolig hvor mye rot som materialiserer seg på egne hånd der nede i løpet av en vinter, mystisk! Samtidig fikk jeg snekret litt av restmaterialene som stod og tok opp plass. Så det ble grillbord til verandaen, på hjul så det lett kan flyttes under tak når det kremt, REGNER LITT, her i Trøndelagen på somrene!

sparkle tips, håndsparkel, Beckers LH, Scotte sparkel, gjør det selv  
Fyll finsparkel på en kakepynt pose i plast, så kommer du til med sparkel selv på de mest kinkige steder. Dra over med et lite sparkel verktøy etterpå!

Inne har vi bestemt oss for å få ferdig en del småjobbene i gangen, som vi nå alt for lenge har drevet å pusset opp, på tide å bli ferdig med andre ord! Deriblant den irriterende jobben med å sparkle den kurvede sprekken mellom trappen og den lille veggen under! Så hva gjør man hvis man ikke har lyst til å knote med akryl fug på en så stor sprekk? Jo man finner opp sparkelmasse på tube! For egentlig synes jeg finsparkel er mye enklere å jobbe med enn akryl, men sparkel kommer oftest i bøtte og ikke på tube som jeg hadde behov for. Så hva gjør man?

Tar en tur i kjøkkenskuffen så klart og finner en sprøytepose for kakepynting, som man fyller med fin sparkel! Årets best påkomne oppussingstips av en frøken i skogen! Sett på brødposeklemmer på endene hvis du skal sparkle mer dagen etter så sparklet ikke tørker inn!

tapetseringsutstyr, sommerfugltapet, billig tapet, blå tretrapp, oppussingstips, klart du kan

Sist fredag etter skolen fikk jeg og lillefrøkna også opp 10-kroners tapeten som vi fant på ferietur i fjor sommer. Kjekt å kunne krysse av den jobben av listen også!

Tiriltupp, Lauritz, vinduspynt, Fod Trondheim 

Så mens Tiriltupp og Lauritz venter utålmodig på at det skal slutte å regne, sysler vi foreløpig innendørs her i skogen. Blir vel listing rundt dører på loftet eller pussing av pipe i helga hvis dette sørgelige sørpe været fortsetter! Jobba på med andre ord mens vi venter på sommer og sol!

Ha en fortsatt fin fredag og en riktig god helg!

Sigrun J. Karbu
Solhungrig reparatør!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden