I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Vårblomster og ommøblering i skogen!

SmuleSkogen, blomster knopper, gule prestekrager, hvitveis, nærbilder  

Forrige uke var ryddeuke i SmuleSkogen. For så klisjeaktig som det går an å få det gir våren faktisk en ny energi når en egentlig ikke har energi til overs. Så derfor brukte jeg forrige uke på å flytte rundt på møblene i huset, noe jeg forresten lenge har planlagt, men ikke funnet tid til. For hvilken ordensfrøken er vel ikke alltid på utkikk etter bedre organisering av rotet og ikke minst mer plass å organisere rotet på. Men trass i at mange av møblene våre ikke gjorde jobben sin på det rommet de var i, var jeg bestemt på å finne en ny jobbmulighet hvor de kunne få vist sitt fulle potensiale, fremfor å kaste, selge eller gi bort for så å kjøpe nytt!

Jeg har nemlig bestemt meg for å forbruke mindre der det lar seg gjøre. Selv om det naturlig nok ikke så slik ut for de som eventuelt spottet meg på Ikea med flere flatpakker nå sist lørdag!

Tanken som har festet seg best de siste månedene er nemlig at en kanskje kan klare seg med de møblene en har til de enten blir utslitt eller klapper sammen. En slags "revers forbrukertanke" om du vil: Bruk det du har til du virkelig behøver å kjøpe nytt eller til det gamle går i stykker! Selv om det jo er moro med noe nytt er det vel ikke bestandig helt nødvendig? Som en følge av å forbruke mindre må en også bli en kløpper på å reparere og bygge om når det trengs! Også kjent som en mer moderne trend kalt: Redesign og gjenbruk!

Men hva syns folk fleste egentlig om ideen med "reverst forbruk", er det noe som er verdt å drive med i vårt moderne forbrukersamfunn?

Ikea hyller, sjakkgulv, bokhylle, Lauritz, flytte om, ommøblere, kjøkkenet  

Men altså, etter mye møbelflytting har hyllene fra kontoret nå blitt skap på kjøkkenet. Som etterhvert også skal få en malt plate på toppen. Plate og maling har jeg i restelagret i kjelleren. Også garderobeskapet har fått nytt rom og har flyttet til vaskerommet. Mens lillefrøkna sin kleskommode har flyttet opp på loftet. Istedenfor har hun etter mye rydding fått tre skuffer i den store felleskommoden inne på vaskerommet. Merkelig nok får man plass til mer hvis man bare rydder i det gamle rotet!

Og hyllen som før stod på kjøkkenet har blitt bibliotek på hjul oppe på loftsgangen. Litt mindre plass til søte Lauritz, men han får lære seg å leve med det. Pussig nok er kattene både litt skeptiske og misfornøyde når jeg flytter på møblene, de liker visst ikke forandringer så godt!

arbeidsrom, hobbyrom, ordning og reda, ryddig, system i kaoset, scrapbooking  

På kontoret har det skjedd mest faktisk. Der har benkeplatene som for lenge nå har stått i kjelleren, blitt til et LANGT arbeidsbord for alle i huset! Og alt hobby krimskrams har fått fast plass og er ryddet pent i oversiktlige korger. Det kan kanskje se ut som et vilt kaos i skapene, men det finnes et system, jeg lover. Dessverre måtte det to nye skap til, siden jeg ikke hadde hellet med meg med å finne gjenbruksskap som passet hos hverken Container Girl på Stjørdal eller på Finn.no. Men bortsett fra skapene og noe småtteri er resten gjenbrukt fra eget loft og kjeller. Slik som den lille trehyllen som jeg har fått av min mor, hvor alle mine papirutstansere har fått plass! Så spørs det hvor lenge jeg klarer å holde det så ryddig da!

vårbilder, blå klokker, blåveis, nærbilder av blomster  

Før jeg satte meg til foran pcèn tok jeg og kattene en tur ut for å snuse litt på våren, selv om vi nok ligger litt etter med vårblomstringen her i skogen. Men noen vårbilder ble det i blås bort været!

klatre katt, Tiriltupp, Lauritz, Foreningen for omplassering av dyr, FOD Trondheim, katter som leker  

Tiriltupp og Lauritz fikk i alle fall sprunget av seg litt energi! Og klatret litt både her og der!

katter som leke sloss, Tiriltupp, Lauritz, FOD Trondheim, katter som leker  

Og rullet litt i mosen på plena! Fint å se at de virkelig har funnet tonen de to raringene, selv om dette ser ut som vill slåsskamp, er det bare lek!

løpestikke, sprer og gror, firkløver, lykkefirkløver  

Også løpstikken som jeg flyttet på i fjor sommer kommer nå med delikate rødtonede spirer, det blir godt i suppen til sommeren. Mens firkløvertuen heldigvis gir håp om en bra vår her i skogen!

Ha en fortsatt fin mandag! 


Sigrun J. Karbu

Ryddemanisk frøken med "ny ryddig" kontor!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden