I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Tømmerhogst og bakeeksperimenter!

Mange tror kanskje at jeg har gått inn i et lite påskekoma på grunn av for mye påskemarsipan og frokostegg. Men jeg har bare tatt det med ro helt enkelt, her hjemme i skogen, i ekte trøndersk vårvær bestående av sol, regn, snø og hagel!

primula, vår i hagen, SmuleSkogens hage, dukkestue

De fleste har kanskje i løpet av påsken postet fine vårbilder med gryende grønt gress og knopper i blomsterbedene. Men her i skogen kan vi bare skryte av en eneste primulaknopp. Bortsett fra det er alt brunt og trist! Så selv om folk flest for lengst har sådd alskens sommervekster i vinduskarmen, venter jeg nok et par uker til med å tenke sommerblomster. Våren kommer sent for den som bor høyt oppe i skogen!

to gode naboer, lumberjack, årringer, vedhogst, smuleskogen
Bilde av gode naboer fra Wikipedia.  

Så siden jeg ikke akkurat har tilbrakt påsken med full handlevogn hos mitt lokale hagesenter, har jeg i stedet trimmet buskaset i skogen sammen med naboen! Og skal du bedrive nettopp småhogst i hagen trenger du følgende utstyr:

1 god nabo, gjerne med egen motorsag
Kort og lang stige
Et bredt utvalg av ulike typer sag, gren saks, sag med forlengerskaft og tau.
+  litt muskelkraft


De fleste som driver tømmerhogst på hobbybasis, vet at vedarbeid er tungt og vrient. Særlig hvis man ikke har lyst til å rive ned husets strøm- og internettoppkobling i samme slengen! Man får også gjerne brukt en del muskler som man ikke viste at man hadde. Fordelen er vel at man til gjengjeld får gratis ved og mye trim! Ekornene derimot blir nok lite fornøyde når de ser at vi har rasert ekorn E6’en som de har opparbeidet for å komme seg til gratislunsjen i SmuleSkogens hage. Men som kjent kan man ikke få alt, så ekornen må nok finne seg en ny trasé til hagen i løpet av sommeren.

skogen, skogsarbeid, rydde i hagen, sage ved, smuleskogen

Så som ivrige småhogstentusiaster har vi som dere ser over laget mye arbeid til oss selv i ukene fremover, med å rydde og kappe alt vi har hugget ned. Så det blir vel mer skogsarbeid fremover på denne frøkna. Da er det bra at jeg både er utstyrt med arbeidslyst, sag og kvistkutter!

En annen hobby jeg har pleiet i påsken er eksperimentering på kjøkkenet! For hvem har sagt at man ikke kan like både motorsag og miksmaster! Ikke denne feministen i alle fall! I tillegg til å være feminist med sans for maskulint verktøy, er jeg nemlig også litt av en tv-slave. Og som jeg har skrevet om før er spesielt serien Hart of Dixie en av mine favoritter. Og i sørstatene er de vel spesielt kjent for sin bakst, i dette tilfellet fenomenet Bundt Cake, så det måtte testes ut.

bundt cake, Nordic ware, bakeform, amerikansk oppskrift, kjøkkennerd, baking, kakebua.no

Jeg har derfor anskaffet meg ekte amerikanskproduserte Bundt Cake former og bakt opp til flere av disse i påsken. Som jeg igjen har tvangstestet på min familie og mine uskyldige, men gode naboer! Og jeg kan innrømme: Jeg er hekta! Så det blir vel litt baking utover våren innimellom skogrydding og andre snekkerprosjekter! Sjokoladevarianten til venstre prøvde vi i dag. Den fant jeg hos selveste Martha Stewart og det er en Devils Bundt Cake med riktig mye sjokoladesmak, skikkelig syndig! (Obs: Denne oppskriften er stor, så jeg anbefaler å halvere den hvis du har en vanlig Bundt Cake pan eller vanlig formkakeform!)  

Sansevieria cylindrica, Cylindrica Skyline, sukkulenter, hvite blomster, lettstelt stueplante

En annen påskebegivenhet for de helt spesielt interesserte, var at favorittplanten min Cylindrica Skyline blomstret igjen! Stort øyeblikk for oss blomsternerder! Det er en veldig lettstelt stueplante, som det så korrekt stod formulert på nettet: "Truly, they thrive on neglect!" Og når den blomstrer får du deg virkelig en delikat og duftende overraskelse! Så mens vi venter på våren, så får vi vel sysle litt inne med stueplanter og slikt. Noen andre små prosjekter vi har drevet med i påsken kommer når jeg og lillefrøkna får sydd den ferdig!  

Hverdag i morgen folkens etter en lang og god påskeferie! Blir nok mye kaffedrikking i morgen tror jeg når en fortsatt er litt i ferie modus!


Sigrun J. Karbu

Skogsarbeider/kakekjerring!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden