I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Fjonge vesker, hverdager og pannekakerøre! - En støvete mandags satire!

I forrige uke så jeg meg lei på småjentens behov for designervesker til 9000,- kroner og i tillegg det elendige været! Det første fordi det aldri ville falt meg inn at lillefrøkna når hun blir ungdom og moteriktig, skal vase rundt med en skoleveske til 9000,- kroner. Ærlig talt! Men heldigvis er pengevett faktisk en av de viktigere tingene min mor lærte meg, som jeg helt klart tenker å videreføre til min egen datter. For uansett hvor «livsnødvendig» merkeklær måtte bli når lillefrøkna kommer i fjortis alderen, vokser nok fortsatt ikke penger på trær. For ærlig talt, trenger noen av oss en veske til å oppbevare rotet vårt i til 7000,- kroner og oppover, sannsynligvis ikke!? Det andre som plaget meg var opplagt været, siden jeg både er blod ekte Trønder og er fastboende innenfor fylkesgrensen! Det er lite annet som gjør oss trønder mer hissig og smågrinete enn nettopp været!

nipsfigurer, støv, husarbeid, støv tørking, Lego dame, arkeolog, Lego småfigurer
Det er godt mulig at Lego arkeologen får mye annet å grave frem også, annet enn plast ben og falske mynter. Hvis støvlaget mot formodning får fortsette å vokse fritt inne i stuen!

Men trass i at det striregnet i hele natt, så man ikke fikk sove, og at det fortsatt regnet da en stod opp var det ikke det som plaget meg mest på en vanlig kjedelig mandag! For som kjent så er mandager nettopp den dagen da jeg som oftest har forlagt motivasjonen! Noen syns kanskje man burde holde rotet sitt for seg selv, bak lystette tykke gardiner så andre slipper å se det. Og heller vise frem et mer lystbetont og dandert fat med nystekte cupcakes. Men på en dag som denne kan jeg ikke annet enn å gi blanke i om andre vet hvor rotete jeg har det hjemme på nettopp en mandag. Når til og med støvlaget i vitrineskapet er blitt så synlig at nipsfigurene som lever der inne (skjønner ikke at de finner seg i det) skjemmes på mine vegne. Da er det kanskje på tide å finne frem støvkluten? Men løp jeg sporenstreks etter Jiff spray og klut? Nei, jeg tok istedenfor bilde av katten.

Tiriltupp, hylle katt, bokhylle, FOD omplassering, søte katter, alternativ til bøker
SmuleSkogen på Instagram

For selv om de fleste poster skrytebilder av seg selv med fleksede muskler rett fra gymmen, bilder av tv opptrender, diplomutdelinger eller selfies sammen med kjentfolk. Poster jeg som regel bilder av katten min i bokhylla eller annet rot! Bokhyller som egentlig burde vært fylt med et godt utvalg av samtidslektyre, et lite dusin selvhjelpsbøker fordi jeg trenger det virkelig, og et par klassikere for syns skyld. Men nei da, jeg har liksom ikke skjønt det, og pøser på med kattebilder fordi jeg ikke har noen gjeve diplomer å vise fram eller bragder og skryte av. Det jeg egentlig prøver å si er vel egentlig at jeg er litt lei av og se hvor vellykkede alle gamle bekjente er på Facebook. Misunnelig som et stygt gammelt troll, uten folkevett nok til å skjemmes over det.

For selv om jeg egentlig liker å ha katter i bokhylla, skulle jeg jo gjerne ønske at verden kretset litt mer rundt akkurat meg også enkelte dager. Hverdager kan jo være fine de, men det blir i overkant mange av dem iblant, synes jeg!

rot på kjøkkenet, oppvask, klesvask, tørkestativ i stua, realiteten
Skrytebilder: Lekkert med både kjøkkenkaos og klesvask til tørk!

Så siden det manglet grovt med motivasjonen på en hverdag som denne, fristet det heller ikke å angripe monsteret ute på kjøkkenet som helt uventet hadde vokst seg stort etter et spontant bake anfall på søndagskvelden. Heller ikke fellesvaskeriet som permanent regjerer inne på stua, fordi jeg hverken eier tørketrommel eller tørkeloft, fikk meg i rydde modus i dag. Så hva gjør man, jo man skyver problemene foran seg. Mer som: «later som husarbeidet gjør seg selv» og klistrer seg til dataskjermen isteden! Helt til man uunngåelig måte ta tak i fire tiden for å frembringe noen form for spiselig varmmat til familien. For tomme mager skaper sure folk har jeg funnet ut. Og hva hva gjør så for å rekke alt? Jo man rydder ut av oppvaskmaskinen med den ene hånden og steker halvhjertet pannekaker med brente kanter med den andre! Multitasking på sitt beste, når du har utsatt husarbeidet lenge nok!

Så, som vi sier i Trøndelag: Vi får håp det blir likar i morra!


Sigrun J. Karbu

Udisiplinert mandags husmor

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten