I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

På leting etter optimismen!

I am super, selvtillit, mangler motivasjon, nytt år nye muligheter  

Egentlig hadde jeg bestemt meg for at 2015 skulle bli et rasende flott år fra aller første dag. Men likevel sliter jeg nå på dag nummer 20 med å være så optimistisk som jeg hadde innstilt meg på å være. Selv med nyinnkjøpt notatbok og ny super mantra for å booste selvtilliten, henger jeg litt fast i klisset av gamle uvaner og tanker.  

For noen er selvtillit selvfølgelig, en basis de alltid har hatt. Mens andre vurderer, kritiserer og analyserer all egen innsats og alle prestasjoner. Jeg faller dessverre i den siste gruppen. Jeg må vel innrømme at jeg er over måtelig kritisk til alt jeg gjør, skriver, lager og tenker. Fordi det alltids kunne vært to hakk bedre, litt jevnere eller mer velartikulert. Og hvorfor det har blitt slik kan det jo være flere grunner til. Jeg har vel alltid definert meg selv som en realistisk optimist, i og med at jeg har så mange utfordringer i livet mitt. Men i de siste årene har dessverre ikke optimisten vært så oppegående. Jeg lurer av og til på hvor hun tok veien, hun som hadde så mange planer, så mange ideer, så store forhåpninger. Realismen derimot er en real Bitch, som ikke lar deg få drømme for stort og pompøst!  

fotspor i snøen, fotspor, ettertenksom, mangler motivasjon 

Men hvordan bygger man selvtillit uten at noen klapper deg på skulderen og sier bra jobba hvert tiende minutt? Hvordan kan man føle på at man lykkes når man liksom ikke kommer noen vei med noe av det en prøver og oppnå! Så klart hjelper det lite på optimismen når hverdagen ofte består av mye kroppslig smerte, og bare det å skulle kjøre lille frøkna på allidrett på en vanlig mandag, slik som i går, blir en oppgave en riktig må grave dypt i overskuddslageret for å gjennomføre.  

Så selv med motivasjonslektyren på nattbordet og ordene I am Super i bakhode et sted, er det vanskelig å holde motet oppe. Særlig denne første helmaks motiverte måneden hvor de fleste andre strener pliktoppfyllende innom treningssentret etter jobb for å bli kvitt juleflesket. Kanskje burde jeg leie inn en profesjonell motivator som kan klappe meg på skulderen for hver linje jeg fullfører? Og som kan belønne meg med småkjeks mens jeg legger ferdig tapeten på den lille veggen i gangen!? 

Motivator søkes – lønnes med kaffe og gamle julekaker!  


Sigrun J. Karbu

Trenger en oppmuntringskjeks, helt enkelt!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten