I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Et mamma kakemonsters dilemma!

Januar er den store bursdagsmåneden her i skogen. Ikke bare har både lille frøkna og jeg bursdag, dobbelt hurra! I tillegg feirer også mange andre vi kjenner netttopp i den blakkeste måneden av dem alle, januar!

Men hvordan kan man lage barnekalas uten at banken brått sender bekymringsmelding fordi visa kortet har svimerker på magnetstripa etter all handlingen!

10 kroners marked, Maarud snacks, potetgull, hemmelig lager

Heldigvis er butikkene helt på starten av året flittige med salg, tilbud og ikke minst 10- kroners marked. Noe som er fint for oss som enten liker eller må praktisere litt matematikk når vi handler! Selv om bursdags maratonen vårt ikke er før slutten av måneden har jeg allerede nå handlet inn både saltsnacks, godis og gele til barnekalaset på nettopp 10-kroners tilbud! Og faktisk kan man spare en god del, så fremt en har litt oversikt over hva varene koster til vanlig. For ikke alle 10 kroners deals er like bra så klart. I tillegg gjelder det bare så klart å finne en god nok gjemmeplass slik at ikke snop lagret forsvinner på mystisk vis før det skal settes til livs! Vi har nemlig «husnisser» som tar for seg både av det ene og andre som jeg prøver å ha på lager til store begivenheter, kremt. Men nå har jeg gjemt godiset godt, så det er lov å håpe!

Frost, Disney, barnefilm, Frozen, elsa, prinsesse film, dvd hylla

Dessverre for meg har min lille frøken som nå snart fyller 7, havnet på Disney kjøret! Ikke spør meg hvordan dette skjedde, men det siste året har jeg ikke hørt noe annet en Frost ditt, frost datt og Elsa kjole, Elsa hår, Elsa kake, Elsa…bla bla bla! Det er altså Disneys filmen Frost vi snakker om her! Ikke det at jeg har noe imot filmen, den var fin den, det er bare alle disse kjøregreiene som barn finner helt magisk uimotståelig som gjør meg panisk!

For siden klassisk kremkake med geletopper for lengst er ut, skal det nå være trelags, utsmykket og glitrende kaker med kjente karakter fra film på toppen. Det er i alle fall det min lille utspekulerte frøken altså har sett for seg til 7 års dagen. Og det mangler heller ikke på fantastiske forslag hvis du Googler Elsa cake. Men det er hverken inspirasjonen eller vanskelighetsgraden det står på, for jeg liker en bakeutfordring. Det er alt dette «Frozen utstyret» og Disney dilldallet forøvrig som gir meg moralske kvaler av 3 helt enkle grunner:

  1. Plastikk – et vidunderprodukt, men samtidig et drittprodukt. For ikke alt i plast er like bra. Og skulle jeg gått for en slik overpriset plast Elsa, er de uansett utsolgt over alt!

  2. Penger-penger-penger – stort sett alt Disney dill dall er laget for at vi som forbrukere skal bruke mer penger.

  3. Jeg er lite fan av å kjøpe, gjøre eller tenke ting bare fordi reklamen sier at dette er årets greie!!

Så da blir dilemmaet: Kjøre på med Frost kake med plast Elsa som kronen på verket, eller finne en likeså god omvei? Men samtidig innfri min lille håpefulle med verdens fineste og liksom «frosne» bursdagskake!?

Det blir nok det siste føler jeg på meg, når jeg kjenner moralen pirke meg på den ene skulderen og banksjefen stramt veive med pekefingeren over den andre! For strengt tatt har vel de fleste av oss bruk mer enn vi planla i desember, i tillegg til alt vi liksom bare «måtte ha» på januarsalget selv om kontoen var tom!! Lærer aldri, selv om man er såkalt voksen. Heldigvis for meg ble det bestemt et felles NEI til godteposer for alle bursdager her i høst, ellers ville jeg igjen mast side opp og side ned om hvor mye de også går meg på nervene! Så får vi etter hvert se da hva det kloke hode klekker ut av kakeplaner, jeg har et par ideer, men kjøpe bonanza med kurven full av Disney effekter vil jeg nok klare å styre unna tror jeg!

Trenger man å svi av matbudsjettet for å lage fin barnebursdag, eller blir det bra med sjokoladekake med seigmenn også? 


Sigrun J. Karbu

«10-kroners Champion og gnien kakemonster mamma»

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten