I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Når ikke alt går etter planen!

maling, instagram, jordan, beckers, tretrapp, maleprosjekt, maskeringstape

På mandag var jeg motivert, jeg skulle i løpet av uken få malt trappen opp til loftet, som vi så lenge nå har flikket og pusset på. Det var i alle fall planen. Og jeg malte meg gjennom dagene fra Lillefrøkna dro på skolen til hun kom med skolebussen i tre-tiden. Droppet lunsj og pauser for å bli ferdig, for og komme i mål med i det minste et av husets mange prosjekter. Men i dag, dagen som skulle vært grande finale av maleprosjektet sa kroppen stopp. Og det er ikke det at jeg ikke visste denne dagen kom til å komme, den gjør som regel det når en med vilje presser kroppen sin over evne. Men like fullt føler jeg det som et nederlag å ikke komme i mål med trappemalingen.

fight, tagging, murvegg

For selv om det kan oppfattes som et ”arti lite prosjekt” for mange å sette farge på husets gamle trapp. Er det for meg en nesten uoverkommelig oppgave å stå på kne i trappen i en uke og male fra ni til tre. Særlig siden jeg allerede på mandagen gikk i gang med sterke smerter i kroppen. Men jeg er trassig, det er vel kanskje en av mine mer kjente kvaliteter. Jeg gir meg ikke, selv om jeg vet at det vil koste meg. Selv å skrive disse få linjene koster meg på en ellers fin fredag. Førligheten i hendene mine er nå så liten at jeg må løfte kaffekoppen med to hender for å unngå at kruset går i gulvet. Jeg praktiserer to-fingers touch-teknikk på tastaturet fordi fingrene mine er så stive i leddene at det er umulig å være rask kontordame. Det verker i hele kroppen fra tåspissene til langt oppe i hårrøttene i nakken. Det er prisen jeg betaler for å ha det ”arti” med malingsspann og malekost i fire dager på rad. 

Så skal man ikke presse kroppen mer enn den tåler, men jeg har ikke tålmodighet til å være dårlig bare på grunn av litt maling. Jeg har ikke tålmodighet til å sitte og se på ugjorte prosjekter. Så jeg trosser innimellom mine egen forutsetninger selv om det gir meg ubeskrivelige smerter i etterkant. Selv om det tapper meg for energi og påvirker min bevegelsesfrihet i mange dager framover.

Ja det kan for noen virke ”arti” at jeg får til å male trappen til loftet, jeg som er hjemmekjerring. Men det er ikke ”arti” å bli småliggjort med slike kommentarer når man selv føler at man har besteget et fjell med et treliters malingsspann på slep. Dessverre får en si lar jeg slike kommentarer, som helt sikkert var ment som hverdagslige småprat, gå ut over dagshumøret iblant når jeg er bunnsliten. Men skitt au det er jo straks helg – vi får håpe det går likar i morra!   

Burde vi av og til tenke mer gjennom helt trivielle kommentarer vi gir hverandre i en travel hverdag?


Sigrun J. Karbu

Et trassig troll!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten