I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Det nye Norge servert av Erna og Co!

det nye klasseskillet, samfunnssystem, kastevesenet, gullskje, blåblå regjering, mye vil ha mer
Om få år med blåblått styre vil kanskje det norske samfunnet være inndelt slik!?

I foregående uke, som også var høstferie her i Trøndelagen, hadde jeg egentlig bestemt meg for å være minst mulig på internett. Men så måtte jeg jo så klart få med meg hovedsakene på nettavisene annenhver dag, for jeg liker å holde meg oppdatert på hva som foregår i politikken. Politikk blir pussig nok uhyre viktig etter at en har blir voksen. For konsekvensene av hva de kloke damer og menn bestemmer blir ofte veldig store for oss enkeltmennesker!

Og mens jeg skummet meg gjennom forrige ukes og helgens nyhetssaker, kunne jeg klart se at den nye regjeringen er i ferd med å vende nasjonen Norge på hode. Ja riktignok skal de minske skatten for de rikeste av oss, gi oss billigere bruktbiler osv osv. Men samtidig vil de også beskatte de av oss som ikke klarer eller kan være menneskelig perfekte nok i det norske samfunnet de blå ønsker seg.

Det er ganske tydelig at Erna og Co ikke synes mennesker som meg har like stor verdi som de med penger på bok, penger til å spandere på byen og penger til å pøse inn i det rike Norges sparegris. Slik lager de også et fremtidig klasseskille mellom de som er født med gullskje i munnen og vi som fint fikk lære oss å spise havregrøt med plastskje! Men så kunne vi jo så klart bare tatt oss sammen og jobbet mer, slik at vi også hadde hatt råd til å spise frokostblandingen med platinabestikk!  

handicapskilt, fluer, parasitter
Vi med for eksempel fysiske utfordringer er ifølge den nye regjeringen parasitter som suger skattekassen tom!

For hverdagslige og reelt praktiske utfordringer blir for individuelle og trivielle til at den blåblå regjeringen vil ta hensyn til dette i regnestykket sitt. For det er overhode ingen plass til individet i det foreslåtte statsbudsjettet for de neste 4 årene.

De som ikke klarer å innrette seg etter A4-formatet får fint eksistere på eget ansvar i det nye blåblå Norge!

Den nye regjeringen går altså aktivt inn, med god samvittighet vel og merke, for at de av oss som allerede har dårligere forutsetninger enn andre, regelrett skal gå ned i knestående fordi vi ikke lenger klarer å reise oss etter idealet som ”Jern-Erna” vil vi skal fylle! Kanskje vil ikke bare Erna Solberg men også de andre regjeringskameratene tiltrekke seg mer negative tilnavn enn rimbaserte tilleggsnavn basert på stødige metaller hvis dette er linjen de tenker å legge seg på. I farta kan jeg komme på flere kreative substantiver jeg gjerne har lyst til å klistre foran både Erna og Siv sin offisielle tittel, der de sitter trygt med samvittigheten gjemt under stolputen nede på stortinget. Men en kan vel ikke forlange noe bedre av de som KUN tenker på penger, penger, penger! For i de blåblå sitt perspektiv er vi et godt nok samfunn så lenge vi har nok penger og ”de riktige folkene” får sitte med tusenlappene trygt forvart mellom madrassene.

Hvordan blir Norge anno 2015 etterhvert tror dere, når Siv uten samvittighet og Erna med pengebrillen på får herje fritt i fire år fremover?

Sigrun J. Karbu

For storkjeftet for A4-formatet

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten