I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Siste rest av farger i skogen + søndagssol!

sukkererter, høstskog, høstfarger, smuleskogen

Etter nesten en uke med dundrende feber og hodepine, kom arbeidslysten akkurat tidsnok tilbake til denne super solrike søndagen her i skogen. Og siden vi har rundet oktober var det vel på tide å legge om til vinterdekk, noe samboen gjorde i går. Men på arbeidslisten stod også oppgaver som å rydde inn hagen som vi kaller det her! For i løpet av sommeren roter en gjerne ut av bod og kjeller en del utstyr som ikke tåler å stå ute om vinteren. Så alle hageslanger, hageredskaper, blomsterpotter og annet nikknakk må inn igjen for sesongen. Og selv om hagen vår ikke er stor, blir det fort litt å gjøre likevel. Så Lillefrøkna og jeg startet søndagen med å plukke ned sukkerertene som du ser øverst. Selv om det nå offisielt er senhøst, så var det faktisk en liten skål med erter igjen! De siste erteblomstene satte vi i en vase på verandaen, for de er jo skikkelig fine tross alt!

rosa staude, sommerfugler i hagen, høstfarger, smuleskogen

Etter operasjon ertestativ-demontering ruslet vi en tur i blomsterbedene på leting etter farger. Det var da Lillefrøkna oppdaget denne fine sommerfuglen på en av de få høststaudene vi har i skogen.

vaffelkafe, plastikk fat, ludde i hagestolen, erteblomster, høst i hagen, smuleskogen

Men av å jobbe blir man hungrig både på pause og vafler. Så vi lagde vaffelkafé på verandaen og inviterte naboen på besøk. Selv om solen skinte fint i høstskogen i dag, måtte vi ha pledd på oss mens vi satt der og koste oss med vaflene, for en kunne virkelig kjenne at oktoberluften har kommet for å bli! Samtidig som vi koste oss så vi tilfeldigvis at hagens høstbare trær speilte seg i den rosa plast tallerkenen, ganske stilig med rosa skog.

kinasøte, høststaude, blå stauder, høstfarger, smuleskogen

Og selvfølgelig måtte det bli med ett bilde av hagens høstfavoritt Kinasøte. Denne har jeg tre forskjellige steder i hagen nå, nettopp fordi den lyser opp den dunkle høsten med sin fantastiske blå farge!

potetferie, potet i kjøkkenhagen, gammelpotet, smuleskogen

Vi satte noe gammelpotet tidlig i sommer og faktisk var det litt potet å hente da vi lette i jorden! Til og med de vi bare hadde dumpet i komposten, hadde produsert en potet eller to! Lillefrøkna syntes det var stas og samle de sammen og etterpå børste de fri for jord. Skikkelig høstsyssel når det i morgen braker løs med ”potet-ferie” (høstferie) her i Trøndelagen!

høstfarger, rognebærtre, smuleskogen

Og hvem har vel sagt at ikke naturen lager fin fine farger helt på egenhånd! Selv om bjørka står ribbet, er rognen enda fargesprakende.

gult ugress, gul blomst, bjørnrot, høstfarger

Herlig sprekt gult ugress og gulnende Bjørnerot!

lykkefirkløver, høstblomster, ringblomst

Sommerens siste lykkefirkløver og en litt sen ringblomst! Så mens vi nyter de siste fargene i skogen før vinteren kommer kan man jo lagre alle fargene i minnet og høre på en fin sang, mens man ønsker at sommeren skal komme tilbake like fin også neste år!

Sigrun J. Karbu

Med vinterskodd bil og nesten vinterklar hage!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten