I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Sannheter om hus og hjem!

Høstbilde med rognebær og høststemning

Min tid som kontordame er snart over, så etter fire hektiske uker med klippe, lime og PowerPointing. Og mange dager med monoton endring av oppgaver jeg allerede var ferdige med, er jeg nå klar for å gå tilbake til syslene her hjemme i SmuleSkogen. Det er ikke det at jeg ikke setter pris på å få jobbet litt, alle monner drar som min mor ville sagt. Det er bare det at all jobbing og hverdagslige sysler sammenlagt blir for mye for en som sliter med mye smerter i tillegg. Sliten er vel, nok en gang, ordet jeg strekker meg etter som beskriver hvordan formen er på en fredag etter en lang uke.

Men selv om kontordame-tiden er over for i år, kan man ikke ha pause helt til jul. For her i skogen skal det nemlig males trapp, males vegg, males lister, monteres lister og bygges rekkverk i andre etasjen. I tillegg har jeg lovt Lillefrøkna og snekre sammen to senge-ender som jeg plukket opp hos Containergirl tidlig i høst, til en makeløs storjenteseng. Slik at hun slipper å leke prinsessen på erten stort lengre, med de to madrassene vi har stablet oppå hverandre. Ikke det at hun har klaget, men hun har nok rullet ut av sengen et par ganger!

gammelt interiør på et 60-talls kjøkken med brune finer dører og juksepanel
Slik så for eksempel kjøkkenet og gangen vår ut da vi kjøpte huset i skogen for åtte år siden.
Herlig 60-talls farget og slitent!

Siden vi bor i et ”fix-it-up`er” hus på niende året nå, hvor så og si alt er gammelt og slitt, må en ta litt etter hvert. Problemet for oss etter at vi kjøpte prosjektet hus, er vel at vi har oppdaget følgende:

  • Oppussing er tidkrevende, ofte mer enn man skulle tro

  • Gamle hus går plutselig i stykker på steder man ikke har regnet med

  • Plank og skruer er dyrt

  • Ofte kommer du ikke så langt med en malekost som du tror, det skal ofte litt mer grunnarbeid til for å få et bra resultat

  • Ofte mister man motivasjonen etter å ha brukt over en time på å liste opp en dør, og resultatet bare ble så som så

  • Man har blemmet seg på og IKKE kjøpe orntlig utstyr med en gang, derfor må man fortsatt gremmes litt over listverket på kjøkkenet som var det første rommet vi pusset opp

  • Sist, men aller viktigst: Ikke les denne listen hvis du vil forbli lykkelig uvitende om huseierskapets mange fortvilelser!

Men jeg og samboen har funnet ut noe lurt for å komme oss gjennom nok en oppussingsrunde. Som denne gange finurlig nok er nettopp gangen, både nede i første etasje og oppe på loftet. Vi har nemlig laget jobb-lister og en fremgangsplan for månedene frem mot jul. Ganske enkelt en liste med hva som må gjøres og hvem som tar hva, siden vi vanligvis uten en slik liste har store problemer med å pushe oss selv til å bli ferdige. Samtidig unngår vi å gå hverandre fullstendig på nervene for stadig å mase på hverandre for alt som er ugjort! Dette tok oss hele åtte år å finne ut! Hurra!

kranglefant, oppussing, ordsky, smileys

Så jeg har altså høsten på meg, til maling og snekring, men innimellom kommer det forhåpentligvis også noen små prosjekter fra skogen. I tillegg jobber jeg parallelt med en del småsøm som vil komme i landhandelen etter hvert. Men som alt annet tar det litt ekstra tid når man er en en-persons bedrift med mange prosjekter gående på likt.

Endelig godt det er fredag og helg! God helg folkens!

Sigrun J. Karbu

Dronningen av løsskruer og Bengalack!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten