I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Ny høst – ny hverdag - skolestart!

Torbjørn Egner, uglemor, hubro, barnebok, regnbue mønster, høstblader, lesehest, lærelyst

Denne høsten begynner min lille frøken på skolen, om en liten uke for å være eksakt. Og vi må finne en ny rytme for hverdagen, en ny rytme på morningen og en ny rytme for hele familien faktisk selv om vi bare er tre. Alt blir nytt når kidsa begynner på skolen, også for oss foreldre som begir oss ut i skolegården for første gang som foresatte og ikke som elever. For man kan ikke bruke sin egen skolegang som referanseramme for alt det nye denne høsten. Den kunnskapen er for lengst avleggs og gammeldags. For ingenting er likt med min lille frøkens nye skolehverdag og den skolen jeg en gang gikk på. Ikke bare begynner hun et år før meg, men også alt annet er oppdatert, som byggene, strukturen, SFO og krav til blant annet innesko og gymsko! Samtidig som man er nysgjerrig på alt det nye hører man rykter så klart, om at enkelte skoler sørpå ikke engang har bøker å gi ut til småskolen. Og at læring fortsatt enkelte steder, foregår på oppkopierte ark i permer, slik jeg også hadde store deler av min ungdomsskoletid fordi det ikke fantes bøker til alle. Men så klart krysser jeg fingre for at min lillefrøken får bøker som vi kan omhylle i alle de metervis med bokbind vi har kjøpt inn. For jeg husker jo selv at det var litt stas å legge papir på de første bøkene, fremfor å hulle et nytt ark til ringpermen.

Men samtidig som forventningene er store nå som vi sitter og venter på den gjeve dagen ”Skolestart”. Er avisene i samme stund fylt opp av streikende lærere som ønsker å få gjøre jobben sin ordentlig. Og honør skal de ha, lærerne, selv om jeg i min egen skolegang ikke var fornøyd med dem alle. For de gjør sitt beste ut i fra de rammene som er gitt dem. Så skal man ikke fnyse av at de streiker for å gjøre arbeidshverdagen sin bedre akkurat nå som hverdagen starter opp igjen og at det passer dårlig. Når de enkelt og greit bare vil bedre arbeidsforholdene og læringsforholdene for våre små frøkner og herremenn.

Så klart er det ugunstig og uheldig for mange at lærerne streiker akkurat nå som skolen skal starte på igjen. Men jeg velger heller å være takknemlig for at lærerne faktisk velger å stå på for å bedre skolehverdagen ikke bare for min datter men også for alle andre skoleelever. Så har akkurat vi også flaks, vår skole er ikke tatt ut i streik. Men optimist som man er, velger jeg å tro at jeg hadde stilt meg tålmodig hvis noen av min datters lærere hadde blitt tatt ut i streik. Jeg tenker det hadde vel egentlig vært verre hvis Norges lærere bare godtok stadige budsjettkutt. Ved bare å riste oppgitt på hode, løfte nytteløst på skuldrene og godta at ting ikke er bra nok i den norske skole. Jeg er glad for at de står på kravene helt enkelt, for hvem eller skulle gjort det, andre enn nettopp de som jobber med norske elever hver dag. Så får vi foreldre være på lag, og være tålmodige med både streik, skolestarten og den nye hverdagen!


Sigrun J. Karbu

Realisten har funnet frem høstjakke og vekkerklokke!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten