I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Mygg nei takk, iskald drikke ja takk!
Jag myggen vekk og tenk smart så får du iskald drikke til strandturen!

sukkererter, kjøkkenhage, snirkler

Siden vi har hjemmesommer i år, var det en fin overraskelse i morges å finne en hel neve sprø sukkererter i hagen. For hva smaker vel bedre enn sjølodla mat!? Det har som kanskje noen har oppdaget, blitt lenge mellom skriveriene her i skogen nå for tiden. Og det skyldes, selv om en ikke skal skryte, en liten smule soloverdose. Trøndelagen har nemlig blitt rammet av det som må være det beste sommerværet på mange ti-år. Jeg kan i alle fall ikke huske en slik sommer som dette på uminnelig lenge! Derfor er vi late, rett og slett. Innimellom latskapen prøver vi å ta oss noen utflukter til stranda, kanoturer og herlige kveldsbad. Samtidig som vi forsøker å gjøre ferdig oppussingen i gangen. Selv om det ikke er lett å finne arbeidslyst i denne varmen.

Mygg, sitron, myggsesong, myggmiddel

Det vi dessverre har mye av i år, på grunn av varmen, er MYGG. Et helt unødvendig insekt spør du meg, selv om jeg er ihuga fan av naturvern og artsmangfold. Men vi har heldigvis flere triks på lager for å holde myggen litt på avstand!

Myggspraymiks

eteriske oljer, Citrollaolje, Sitronolje, Geraniumolje, Mandarinolje, mandelolje, myggspray

Siden jeg er litt skeptisk til myggspray med alskens ulumske giftstoffer, har jeg kommet frem til en myggolje basert på mandelolje og flere harmløse eteriske oljer. Hovedkomponenten i myggmixen er Citrollaolje, men i tillegg har jeg hatt i Sitronolje, Geraniumolje og Mandarinolje! For som kjent er ikke mygg særlig glad i sitrus og sitronlukt.

Slik gjør du: Hell mandelolje eller annen nøytral hudolje på en tom kremflaske eller plastflaske med spraytopp. Prøv deg frem med mengden på de forskjellige eteriske oljene til du får en myggolje med skikkelig sitruslukt. Rist flasken før bruk så oljene blander seg sammen, spray på huden og jag vekk myggkrapylene! Ja, det lukter sterkt sitron, men det er bedre enn å bli spist levende på telttur. NB: Citrollaolje er spesielt sterk, og det anbefales ikke å ha denne i ufortynnet form direkte på huden.

Tips: Jeg bestiller mine eteriske oljer på nett, siden det er en del billigere enn å handle på apoteket. Bruk gjerne min tilbudskode: koden SIG303 når du handler på Iherb. Da får du USD5 i rabatt dersom du handler for under USD40!

Avkjølende myggstikkmiddel   

Peppermynteolje, aloe vera gel, myggstikk lindrende middel, naturlig kjølende

Skulle du mot formodning få et myggstikk eller ti i sommer, har vi en lindrende mix for det også! Ta ganske enkelt en ren og tom plastbeholder med pumpetopp. Gjerne en gjenbrukt lotion flaske eller en i reisestørrelse fra butikken. Fyll litt vanlig Aloe Vera gel over på flasken og drypp i en god del dråper peppermynteolje. (Fås også på apoteket/helsekost eller nettbutikker). Bland så miksen med for eksempel en lang grillpinne eller en engangsplastskje.

NB: Gelen vil forandre farge fra sin normale gjennomsiktige til en hvitaktig gele, men det er helt normalt! Prøv deg frem med mengden peppermynteolje for å få den riktige kjølende effekten på gelen. Smør på alskens myggbitt, kleggbitt og blendingbitt og du vil kjenne at det lindrer kløen! Fint med hudprodukter som er naturlige og som kan blandes sammen etter behov. (NB: den kjølende gelen står seg dårlig over vinteren, så bland i små porsjoner).  

Og for dere som er unormalt opptatt av myggspray, kan jeg anbefale barneboken ”Myggsprayen” som sommerlektyre! Morsomme tegninger og en skikkelig hit her i skogen!

sommerblomster, ringblomst, hageblomster

Når vi ikke blander myggolje og klør på myggstikkene våre fordi vi glemte å ha på myggolje før vi gikk ut, henger vi mye i hagen og i den nye hengehøya mens vi kikker på blomstene i hagen. En eneste ringblomst har kommet av alle de vi sådde inne i år, og en rosa overraskelse som jeg ikke helt vet hvor kommer ifra! 

isop, blå himmel, sommereng, sommerlykke

Selv om ikke Isopen vokser noe særlig i hagen, har den kommet med noen delikate små blomster som gjorde seg fint mot den blå himmelen som i dag var krydret med en del hvite småskyer.

Sommertips! Iskaldt vann til strandturer

Tomme brusflasker, is på flaske, sommertips, iskaldt vann, smarte tips

Et annet sommertips vi har å dele med dere i varmen er dette!

  1. Ta tomme brus eller vannflasker

  2. Fyll flaskene med 1/3 vann og sett de i fryseren.

  3. Skal du på strandtur, kanotur eller biltur tar du ganske enkelt opp en frossen flaske, fyller den med vann og drar avgårde, da holder vannet seg kaldt lengre. Superlurt!

Ha en fortsatt super sommer. Håper sommertipsene kommer til nytte!

Sigrun J. Karbu

Myggmotstander utstyrt med myggspray...

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten