I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Tur retur – Harryhandel turtips!

grønne enger, fjell i det fjerne, biltur, fart

Noen tenker kanskje sitt når overskriften er harryhandel, men hva er nå egentlig så galt med å handle litt spennende saft, noen riskjeks med eple/kanel og verdens smarteste forpakning av sirup? Andre tenker kanskje at vi nå for tiden reiser veldig mye, men vi har bare hevet oss på en spontan minitur helt enkelt. For siden samboen likevel skulle avsted til nabolandet på jobbmøte, slang Lillefrøkna og jeg oss med. For det er nå, før hun begynner på skole til høsten, vi har muligheten til å finne på litt moro midt i uken. Egentlig var planen å dynke seg i Storsjøbadet, men uflaks så klart hadde de vedlikeholdsuke!

veiskilt, Östersund, Åre, seilbåt, Storsjøen, harrytur

Men likevel ble det to innholdsrike dager på ”harry-surre-tur” til Østersund. Det ble vel kanskje mest tur for meg og lillefrøkna, siden samboen stakkars var innlosjert på møte begge dagene! Men vi to frøknene koste oss med å rusle rundt i Badhusparken på tirsdagen da det var sol, og litt småtitting i butikker etterpå! 

Hobby Boden Östersund, støpeform i plast, binders, handlepose Hobby Boden

Oppe ved Stortorget kom vi over en perle av en hobbybutikk nemlig Hobby Boden! Et to etasjers hobbyeldorado for oss ”syslenerder”. Og selv om de førte varer fra standardkjeden Panduro, var denne butikken så mye mye mer! Selv skulle jeg gjerne lagt igjen pengeboken min der, men vi nøyde oss med en støpeform for ”big foot” spor, en gave til naboen som passet kattene mens vi var på tur. Og ikke minst herlige fargesprakende ”retro-binders” som minner meg om mine skoledager! Verdt et besøk hvis en skal til Østersund i sommer, men sett av god tid og ta med full pengebok! Med støpeformen har Lillefrøkna og jeg nemlig planer om å støpe ”big foot” gangsti i betong til hagen. En oppdatering av dette prosjektet kommer i løpet av sommeren! Et annet butikktips må bli lekebutikken som lå tvers over for Hobby Boden. De hadde et mye bredere utvalg i forhold til ordinære lekebutikker her hjemme i Trøndelag. Lillefrøkna er nemlig veldig begeistret for fe-figurer fra Schleich, og her fikk hun kjøpt seg noen nye beboere til samlingen sin for sine oppsparte penger! Fin lekebutikk med mye spennende!     

Restaurantanmeldelser – her skal du IKKE spise i Østersund!
Mat må man ha, selv på harrytur men dessverre har jeg ingen restauranter å anbefale fra turen. Heller vil jeg bruke sideplass på å advare mot to! Etter en lang tirsdag, prøvde vi oss derfor på litt kinamat siden vi ikke fant den pizzarestauranten vi hadde sett oss ut på forhånd. Men hvilken fadese! Eastern Palace Storgatan 15, Ostersund, aj aj aj, elendig kinamat, du får absolutt ikke det du betaler for heller tvert om, styr unna for all del!!!!!!

Sheba kattemat, coffee, Monroes grill og kebab, Järpen, veikro, diner, kebab, burger
Rosa katteluksus og moroskilt fra Monroes på Järpen.

Etter effektivt å ha tømt hele Jämtland for rosa kattemat fra Sheba, ja jeg vet patetisk! Men det er gutta boys sin absolutte favoritt og jeg er et svakt svakt meneske som lystrer alle deres kulinariske behov! Men denne rosa sorten finnes bare i søta brors butikker og jeg kan godt innrømme det jeg er en gal gal kattedame som hamstrer boksmat. Men digresjon til side, på vei tilbake til rette side av grensen måtte vi ha litt veiamat og her kommer min andre frarådelse mot steder å spise i Sverige nemlig på Monroes Grill & Kebabhouse Järpen. De skal først få litt skryt for gjennomført lokale med underholdende dekor og musikk som komplimenterer atmosfæren, men ”that's it” dessverre! Samboen bestilte spesialburger som var ganske god, men jeg gikk på helbommerten og bestilte takraset av en kebabtallerken, behøver jeg utdype mer. Selv Lillefrøknas barneburger smakte som brun papp, selv om de hadde påspandert litt salat under! Monroes burgere stagger kanskje sulten, men noen videre kulinarisk opplevelse var det neimen ikke, kjør heller innom Konsumen karer og kjøp dere en banan! Synd i grunn siden de har et godt konsept gående, med beliggenhet, trivelige tatoverte karer bak disken og skikkelig bra diner stil!

lasagneplater med spinat, sirup, jordgubbsaft, pasjonsfruktsirup

Siden min harryhandel stort sett består i å saumfare alle matbutikker etter nye, spennende og smakfulle matvarer ble det med hjem både noen gamle og noen nye favoritter fra nabolandet. Lasagneplater med spinat til vegetarlasagne, sirup på Super Smart flaske med desilitermål og enkel helletut. Nye godsaker som ble med hjem var jordgubbsaft og pasjonsfrukt sause/sirup som ifølge etiketten kunne brukes til litt av hvert! Herlig med nye smaker for oss kjøkkennerder!

pippi power, Gitte Jørgensen, bok, sockerdricka, sverige brus

Da vi kom hjem sent i går oppdaget jeg at boken jeg bestilte før helgen hadde kommet til mitt lokale postkontor. Og hva passer vel bedre til motiverende Pippi lesning enn litt ”socker dricka” direkte fra Sverige? Bokanmeldelse kommer senere. Ha en fortsatt fin torsdag!

Sigrun J. Karbu

”Harry frøkna” med gode smaksløker!

Dette innlegget er ikke sponset!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten