I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Reisebrev del 2 – Blomster og dinosaurer!

graffiti, tagging, murvegg, by, urbant

Vi startet vår andre dag med en liten surrerunde nede i Oslo sentrum. Litt vindusshopping og leting etter butikker som ikke fantes mer. Så vi fikk skikkelig sugd inn den urbane atmosfæren med graffiti, betong, asfalt og det hele! Del 1 av reisebrevet finner du her.

gjerde, rabarbra, ugress, urbant

Etterpå tok vi trikken oppover til Botaniske hage. På veien fant vi denne urbane hagen gjemt bak et gjerde. Men det ville blitt mye god rabarbrapai av disse, selv om den var litt nedgrodd!

syrin, barndom, lilac, Jeff Buckley

Det er veldig mye syrin i Oslo fant vi ut. Vi har selv prøvd oss på syrin i hagen, men den vil aldeles ikke vokse her i SmuleSkogen, for lite jord og for mye berg antar jeg. Så vi snuste oss gjennom Oslos gater og parker mens vi var det. All denne lilla syrinen fikk meg til å gå rundt å nynne på sangen ”Lilac wine” med Jeff Buckley, resten av turen faktisk. En skikkelig fin sang, som bør helt klart legges til spillelisten for den som snart skal reise til Oslo!

løvetann, løvetann frø, sommer, park, urtidstre, barnehender, barndom

Forøvrig syntes vi de hadde litt lite løvetann i Oslo. For ærlig talt hva lyser vel mer opp en et gult løvetannhode? Så lillefrøkna og jeg hjalp til litt. Så Oslobeboerne snart kan la seg muntre opp av lysende gule løvetann. Moro er det også selv for ”store barn” å blåse frøene av en avblomstret løvetann. På bildet til høyre ser dere det morsomste treet vi fant oppe i botanisk hage. Nemlig et Urtidstre fra Kina! Fasinerende grønne nåle-bregner og den merkeligste myke bark på selve trestammen!

sol, busker, gul blomst, skulptur, botanisk hage i Oslo, pil, frø skulptur

Så klart var det spennende trær og busker nesten overalt hvor vi snudde oss i Botanisk hage. Særlig for oss hage/blomster nerder skal det oftest ikke mer til enn en solgul blomsterbusk mot solblå himmel eller en gigantfrø skulptur i pil, før vi lar oss begeistre. Skulle gjerne hatt en slik pilskulptur her hjemme i skogen også, men busker har jeg fått erfare fungere heller dårlig her i SmuleSkogen.

Viktoriavannliljen, viktoriahuset, drivhus, vannliljer, Oslo botaniske hage, Victoria-the giant waterlily

Høydepunktet for meg var så klart å se Viktoriavannliljen, eller ”tallik–planten” (tallerken-planten) som den nå offisielt er omdøpt til av lillefrøkna og meg. Gigantisk fenomenal var den i alle fall. Jeg kunne sikkert tuslet rundt å sett i det drivhuset i timevis. Men på en så solrik dag som vi hadde, ble det i varmeste laget for en trønder som er vant til mer nøkterne temperaturer. Vakker var den i alle fall, som alt annet inne i drivhusene i botanisk hage.

sommerfugl, viktoriahuset, Oslo botaniske hage

I Viktoriahuset bodde det også et mylder av de mest fargesprakende oransje sommerfuglene. Ikke var de sjenerte heller, og lillefrøkna syntes det var fasinerende å se dem på så nært hold.

kaktus, drivhus, kaffebønner, eksotiske vekster

I det andre veksthuset hadde de masse taggete kaktus og til og med min favoritt; kaffebønnen! Selv om vi fikk sett masse, vil jeg uansett anbefale veksthusutfart til en overskyet og ikke så varm dag, med mindre du så klart liker å bli småkokt mens du beskuer eksotiske blomster og sommerfugler!

duetre, buetre i blost, botanisk hage i Oslo, blomstrende trær, unike trær
Det fascinerende Duetreet i blomst! Botanisk hage i Oslo

Da vi kom oss ut av tropesonen, gikk vi på leting utendørs i det endeløse paradiset som botanisk hage er. Selv holdt jeg et lite utkikk etter Duetreet som jeg fikk tips om på Instagram fra min gamle skolevenninne Ingeborg! Vi fikk også kikket en kjapp runde på dinosaurene og den geologiske samlingen, men det ble for liten tid til å ta bilder. Så vi nøyde oss med å suge inn så mange inntrykk som mulig på den korte tiden vi hadde før museet stengte.

Vigelandsparken, Oslo, Henrik Vigeland, skulpturkunst, bronse skulptur
Skulle gjerne hatt tid til å stå med vinden i håret litt lengre blant Vigelandsparkens mektige skulptursamling!

Etter en varm tur med trikk tilbake til hotellet og en litt pause ble det en snartur innom Frognerparken på slutten av lørdagen. Lillefrøkna fikk slynget seg litt i stativene på Frognerborgen. Som en liten apekatt spratt hun fra stativ til stativ og hadde nok blitt boende hvis det ikke var for at vi måtte ha oss litt mat. Kjempefint lekeområde for barn, med masse utfordrende lekeapparater. Etter en rask matbit fikk vi også tatt en snartitt på noen av de mange spennende figurene i Vigelandsparken, men igjen for lite tid til å få sett nok, sukk.

telefonkiosk, telefonautomat, telegraf, sko, i farta, gatelangs

I Frognerparken har de også noe så urgammelt som denne telefonkiosken (bildet over)! Og det nærmeste jeg kom til en kul selfie på turen var denne sko-selfien! Måtte jo ha fine rosa sko med rosa tånegler når en først skulle til hovedstaden; ”Judge a girl by her shoes!” sier jeg bare!  

Operabygget, bjørvika, opera, selfie, speilbilde, glassvegg

På søndagen var det tid for avreise, men vi fikk da ruslet en liten tur på Operataket før vi reiste hjem. En liten vindus-selfie av gjengen i regnet ble det også tid til!

Jernbanestasjonen, Oslo, statue, due, by

Det siste jeg fikk tatt bilde av på turen var måsen som holdt utkikk utover sentralbanestasjonen og en due på vei opp i luften. Det var altså Osloturen oppsummert, med noen uvanlige turistbilder og noen reisetips fra Oslo! Men det beste tipset jeg kan gi meg selv hvis jeg skal reise til Oslo igjen, med sambo og bambo, er nok likevel og ha bedre tid. Tid til å farte rundt og tid til å oppdage!

Sigrun J. Karbu

”Globetrottaren” som har vært i storbyen hele 5 ganger!

Del 1 av reisebrevet fra Oslo finner du her!

Dette innlegget er ikke sponset!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten