I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Reisebrev del 1: Bønder i storbyen Oslo!
SmuleSkogen gjorde byen utrygg i tre dager til ende!

SAS, fly, takeoff, Værnes lufthavn, Sutterø Stjørdal
Takeoff fra Værnes lufthavn, bye-bye bon-landet!

Sist fredag pakket skogens beboere kofferten og la ut på tur til hovedstaden. I løpet av vinteren har vi spart opp til en liten vårreise for å oppleve noe nytt. Dessuten må en jo benytte anledningen til å være litt planlagt spontan nå som en har muligheten, før lille frøkna begynner på skolen til høsten. Da blir det heller få løse og ledige fridager midt i uka eller en langhelg på tur! Her er noen av våre storbyopplevelser!

Reisebrev Dag 1!

SAS, fly, oppe i skyene

Vi startet fredagen med å fly gjennom ”bomull-verdenen” (lillefrøknas påfunn) nedover til Oslo! Lillefrøkna syntes så klart det var storveies å være på flytur, siden det bare er andre gangen hun er oppe i skyene.

Nasjonalteateret Oslo, fontene, finvær, Oslo

Som turister flest måtte vi jo såklart ta bilde av fontenen som møtte oss med en gang vi dukket opp av undergrunnen nede i Oslo! Lillefrøkna syntes i alle fall alle fontene rundt omkring i byen var fasinerende! Så det ble mye ”vann-titting” på de tre dagene i storbyen.

kafe besøk, cupkake, guelrotmuffins, pip show

Etter å ha parkert pikkpakket på hotellet, måtte det jo lunsjes, for en blir fort sulten av all denne reisingen. Men det var ikke bare fasjonable Oslo-beboere på kafe, men også noen småtasser som vi ”bønder” kjenner til fra før. Nabobordets forlatte gulerotcupkake falt i smak for flere små kafegjester! Vi har jo fått med oss at slike Piip-shows er veldig inn nu for tiden, så bildet av den flaksende kafegjesten måtte være med!

slottsparken, potetåker, bønder i byen, potetland

Etter litt handling av forskjellig unødvendigheter, men likevel småtteri som krydrer en til tider kjedelig hverdag i skogen, dukket regnet opp også i hovedstaden. Så vi søkte ly i kongens park, under et tre som resten av turen bare ble kalt ”paraplytre” (Kastanje tre)! I Kongens hage oppdaget vi også et annet kjent fenomen for bønder, nemlig ”potitland” midt i parken! (bildet over) Fascinerende, mon tro om det ganske snart blir nypotet til middag der inne på slottet!? Kanskje blir det etterhvert også mere potetåker i storbyen, hvis regjeringen får det som de vil med landbruket i resten av landet vårt!?

Slottet, veiamat, Slottstrappen, slottet i Oslo, Oslo slottsplass, pizzaeske

Etter litt dinneros, tok vi kveldsturen innom slottet igjen så lillefrøkna skulle få se hvordan ordentlige konger og dronninger bor. Samboen lot seg også imponere av slottets storslagenhet (bilde til venstre). Mens enkelte andre (altså den mest bondske av oss; meg) var mer opptatt av å ta en bit ”veiamat” (også kjent som doggybag) mens jeg beskuet storheten på trygg avstand.  

Flere Oslo bilder og anmeldelse av severdigheter finner du her!
Sjekk også ut
SmuleSkogen på Instagram for flere skråblikk fra Osloturen!

Sigrun J. Karbu

”Globetrottaren” som har vært i storbyen hele 5 ganger!

Dette innlegget er ikke sponset!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten