I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Dyrevelferd – mitt ansvar - redigert 31.05.2016
Min ansvarsfølelse har ikke reist på ferie, har din?

katt med krage, katt med plastkrage, syk, teppe

Vi nærmer oss sommer og med sommeren kommer også de mange dyretragediene. Visstnok fordi mange dessverre ser ut til å bli mindre ansvarsbevisst av å være ute i finværet. Hvert år dumpes husdyr som folk ikke har plass til, tid til eller som ikke passer inn i travle ferieplaner.

Det er ikke et nytt fenomen at nettopp sommerferien gir samvittighetsamnesti!
 

Dessverre ser vi allerede nå at folk hensynsløst kvitter seg med uønskede husdyr på de mest bestialske måter!

Er dette mennesker uten samvittighet eller er det mangel på kunnskap som får de til å drukne sine dyrevenner i sjøen? Sette de igjen i pappesker langs veien eller på annen måte likvidere et vennlig og loddent problem?

Det burde ikke være en nyhet for folk flest at det å ha husdyr både er ansvarskrevende og til tider kostbart. For de aller fleste av oss ser på det å ha husdyr som et gode, ikke som en byrde. Mange familier skaffer gjerne husdyr nettopp for å lære barna sine ansvar og omsorg overfor et annet levende vesen. Andre holder husdyr fordi det fyller et tomrom, gir mening i hverdagen eller fordi de er genuint opptatt og interessert i dyr.

Et husdyr kan gi oss mye, men det krever også en del tilbake, nemlig at vi tar vare på det selv om ansvarsbyrden av og til kolliderer med resten av livet vårt!

prinsessepus, Hermannsen, katt, sovende, bittskader
Enkelte dager kan Hermannsen være prins (med krone). Men veien er innimellom kort fra prins til pasient med flere bittskader og husarrest!

Senest i dag kjøret jeg min pelskledde kamerat Hermannsen til veterinæren for n'te gang. Fordi han for andre gangen på to uker hadde havnet i slåsskamp i løpet av natten. Så det ble biltur, dyrlegebesøk, veterinærregning, antibiotikakur og husarrest i alle fall til over helga på den sorte herren med bart. Og passet det tidsplanen min for dagen, nei. Det passet ikke i det hele tatt denne uken, hverken tidsmessig eller for lommeboken. Men betaler jeg gladelig beløpet veterinæren slår inn på kassa? Ja det gjør jeg, fordi jeg tar ansvar for katten jeg har tatt til meg.

For det er faktisk ikke slik at jeg bare kan skule stygt på katteskinnet og la han gå der oppskrapet og blodig. Jeg kan ikke sparke han på dør bare fordi han er dyr i drift. Eller verst tenkelig, bestemme meg for at nå har han kostet meg nok, og kvitte meg med han ved å dumpe han i sjøen. For alle husdyr er kostbare i drift, de både spiser og skader seg så det svir i lommeboken, men er de verdt det? Helt klart! Men hvorfor er det fortsatt noen voksne som ikke har skjønt dette?  

Kan ansvar tillæres også i voksen alder, eller er det ikke mulig å lære "en gammel hund" nye triks?


Sigrun J. Karbu
Med litt tynnere lommebok, men med ansvarsbevisstheten i behold!

Les mer om dyrevelferd på:
Foreningen for omplassering av dyr Trondheim
Myas omplassering for pusehjerter

Katteråd før ferien - SPCA NORGE
NOAH

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


Til toppen av siden
Blogglisten