I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Son går no dagan! Vårforkjølt oppdatering!

stemorsblomster, vår, sol
Selv om det nok er litt tidlig å hamstre sommerblomster oppe her hvor jeg bor, tok jeg sjansen da jeg for et par uker siden fant stemorsblomster til den nette pris av 10,- per brett. Altså 1,- pr blomst, hvem kan vel motstå et så godt vårtilbud?

Denne uken har Herr Basill nok en gang satt meg ut av spill!    Så med friske feberfantasier tok jeg en titt på de siste ukenes bilder for å finne litt motivasjon. Egentlig skulle jeg i løpet av denne uken kappet ned litt småskog, sydd et 17.-mai antrekk, lagt inn finpussen på nye produkter til Landhandelen og vært romantisk sammen med samboeren som har holdt ut med meg i 11 år. Men det har blitt mye meningsløs sofasitting og sløving med feber foran pc-skjermen i påvente av å få gjort noe fornuftig.

ekorn, solsikkefrø, dyr i hagen

Heldigvis stikker ekornene fortsatt innom hagen for å muntre meg opp! For hvem kan vel være sur når en har så søte besøkende i hagen?! Lillefrøkna synes også det er moro å følge med på hvordan ekornene nå skifter farge fra gråtoner til nusselig nøttebrunt. Siden solsikkebeholdningen nå er fortært, er det vel ikke lenge før ekorntassene trekker tilbake til skogen for sommeren. Og det er nok også til det beste, for de begynner å bli vel husvarme og flytter seg nesten ikke når jeg kommer med matpåfyll. Rare, men artige skapninger!

blåbærlyng, brunt lyng

Nå som våren endelig er i full gang også her i Trøndelag kan en virkelig se hvor hardhendt vinteren har vært. Ikke bare med hagen, men også med skogsterrenget. Mesteparten av bærlyngen står nemlig helt brun i skogen. Det blir kanskje dårlig med bærplukking i skogen til høsten, sukk.

ugress, rabarbra, døde planter, urtebed, vissen timian

På bildet over til venstre kan en se at vinteren dessverre ikke har tatt knekken på ugresset, men heldigvis har rabarbraen overlevd, selv om den er sen. Den brune saken til høyre, derimot, var i fjor et bugnede bed med timian som for andre året på rad har gått heden i løpet av vinteren. Hvis noen har gode timian-råd tas de imot med stor takk!!

hageprimula, blå valmuesøstre, hybridvalmue, gressløk, urtehage, urtebed

Tre andre stauder som hadde overlevd er fra venstre hageprimulaen, de skjønne blå valmuesøstrene og så klart gressløken. Valmuesøstrene ser foreløpig bare ut som små kaninører syns jeg, fluffy og søte. I det andre urtebedet mitt ser det ut som det kun er gressløken som har overlevd. Siden jeg begynner å bli temmelig lei av å bruke en formue på urter som ikke overlever vinteren, har jeg nå besluttet å starte opp gressløkfarm. Gressløk kan jo brukes til så mangt! Fin å fryse er den også!

sommerblomster, potmaker, avispotter, forkultivering

Inne på vaskerommet vokser sommerblomstene hverandre om kapp! Ja jeg vet, ikke særlig imponerende, men son går no daggan. Av og til blir det langt, skranglete og litt fiasko, men det ordner seg sikkert. Får eventuelt støtte de opp med grillpinner da, sjø! Det er bra en ikke tar det så tungt! 

Så mens denne uken snart har passert, får en håpe at energien kommer tilbake i løpet av helgen så en får startet opp litt i hagen! Der er det nemlig plenty som må graves opp, lukes, ryddes og males!

Håper dere får en fin, fin helg og at værgudene har litt mer sol på lager!

Sigrun J. Karbu

Litt feberredusert, men kommer snart sterkere tilbake!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!

Blogglisten