I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Påske i SmuleSkogen!

fuglebrett, hasselnøtter, krokus

Etter en lat morgen og en god frokost, tok lillefrøkna og jeg en tur ut for å fylle på påskegodis til ekornene. Lillefrøkna strakte seg på tå for å legge de siste hasselnøttene på fuglebrettet, så ekornene får det travelt i dagene fremover med og gjemme alle disse! Ekornen er fortsatt på besøk i hagen vår og blir gjerne litt småfurtene hvis de ikke finner noe mat på brettet. Så det gjelder å fylle på etterhvert. Borte i skråningen fant vi vårens første krokus! Lilla og fin midt i den triste hvite snøen som kom dalende natt til i går! Og vi som så optimistisk hadde håpet vi var ferdige med snøen for i år, arghh.....

blåveis, vår, gule prestekrage blader, vårfornemmelse, vårfølelse

Men heldigvis fant vi flere vårtegn rundt omkring i SmuleSkogen. Frem fra snøen tittet både blåveis og de friske vårgrønne bladene til de gule prestekragene. Fint å se at i alle fall noen av staudene har overlevd den hardhause vinteren vi har hatt i Trøndelag i år!

påskegrein male påskeegg, påsketradisjoner

Selv om vi ikke feirer påsken så høytidelig, har vi våre faste påsketradisjoner. En av dem er å finne en påskekvist i hagen og pynte den med selvmalte påskeegg! Vi prøver å ta vare på de fleste eggene, særlig de lillefrøkna maler, så hvert år blir det pyntet med noen favoritter fra lagret og noen nymalte! I år malte vi noen med vannmaling som fikk renne fritt i spennende mønstre, og noen egg med vanlig akrylmaling!

påskepynt, påskekylling, sulten katt, krysantemum

Selv om vi ikke er store på påske, så har det blitt noen påskekyllinger etterhvert! Dette er en av mine favoritter. Mon tro om den får stå i fred i påska? Lure lille Lauritz har nemlig stor trang til å velte ned små pyntefigurer som står for nærme kanten! Kanskje han tror den er spiselig!?  

Produkttest!

vakuumposer, IKEA, Clas Olson, støvsuger

Rett før påske kjøpte jeg disse to pakkene med vakuumposer fordi jeg tenkte jeg kunne få ryddet litt i boden i påska. Det har nemlig begynt å hope seg særdeles opp med vinterdyner, sommerdyner, avleggs barnetøy og annet krimskrams som godt kunne tatt mindre plass. Så jeg gjorde en test!

Dyner, vakuumposer, bod, vakuum, komprimere, plassmangel
Posen som er testet på bildet over er vakuumposene fra Clas Olson.
NB: Denne produkttesten er ikke sponset, så den er helt uavhengig og ærlig!

På bildet over, til venstre, ser dere altså den største posen i settet jeg kjøpte på Clas Ohlson, med to relativt tykke vinterdyner inni. Bilde til høyre er ganske tydelig etter vakuumering med en helt vanlig støvsuger, effektivt! Pakken inneholdt forøvrig en stor og en liten vakuumpose!

Min produktdom: Imponerende!
Kan kanskje også være et godt tips for de som skal drasse med seg sengetøy på tur! Plutselig tar sengetøyet mye mindre plass, ikke bare i boden men også i bilen. Da kan man jo eventuelt fylle opp resten av bilen med påskegodt og andre morosaker! Jeg testet såklart også vakuumposene fra Ikea. Men glemte dessverre i begeistringsrusen over å ha beseiret plassmangelen i boden å ta bilder. (NB: Jeg fant dessverre ikke lenken til disse Ikea-posene, tror de er relativt nye i sortimentet). De fungerte forøvrig på samme måte som de andre posene, bare at de var mindre, så de passer nok best til puter og klær. Samtidig vil jeg nevne at posene fra Ikea var litt mer knotete å få igjen enn de andre, men prisen veier så klart opp her dersom du bare har småtterier du vil gjøre flatt! Vakuumposene anbefales for de av dere som har rotemonstre i boden, de som har for fullt bagasjerom på biltur eller de som bare vil minimere samboens klessamling i skapet for eventuelt å få bedre plass til egne greier.

påskeegg, påskefrokost, krysantemum, eggeglass 

Ellers i påsken har vi store planer om bare å kose oss. Med for eksempel sene frokoster med fargede påskeegg slik vi hadde i dag. Fremgangsmåten for påskefargede frokostegg finner du her! Det blir derimot mindre av obligatorisk påskeskitur, siden vi er heidundrende lei av snø og vinter. Eller blir det garantert minimalt med påskekrim og annen påske krims krams. Det er vel mulig påskeharen stikker innom på lørdag med noen godsaker. Vi får vente og se hvor travel han er i år!

krysantemum, påskevifter, vifter, gult, påskepynt 

For meg er påskestemning en solgul blomst på bordet og litt hjemmelaget påskepynt slik som disse vårfriske viftene jeg og lillefrøkna laget på mandagen! Det hadde jo vært en bonus med litt påskesol! Så hvis noen formodligen har værgudene på hurtigtast, må dere gjerne legge inn en bestilling. Vi trenger desperat litt D-vitaminer i tillegg til alt påskesnavlet!

Ha en riktig fin påskefeiring!

Påskegul hilsen fra

Sigrun J. Karbu

I moderat påskeberedskap!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!

Blogglisten