I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Lokket ut av hulen fordi det er sol!

strand, fjære, horisont, blå himmel, sol
Finnes det egentlig noen unnskyldning for å sitte inne når du kan være ute i dette finværet!

Av og til må man ganske enkelt få ræva i gir og komme seg ut av hulen, selv om dagsformen er elendig. Særlig gjelder dette hvis man bor i Trøndelag hvor finvær er en sjelden vare. Selv om det var strålende sol og blå himmel, var det kaldt i luften, så på med ullklær og overtrekksutstyr. For å gjøre tirsdagen litt mer eksklusiv, tok vi først turen nedenom vår lokale Coop Ekstra for å spandere på oss en is. Det går an med is midt i uka også, særlig når du kan velge og vrake til 10,- kroner stykket! PS: Vi er ikke sponset av Coop Ekstra slik enkelte andre trøndere er, så vår anbefaling av ti-kroners is er totalt usponset og upartisk!

gåslabber, kattlabber, gåsunger, pollen, selje

Etterpå tok vi en tur i fjæra for å lete etter vårtegn! Og hva sier vel mer vår enn et seljetre fylt av gule lodne gåsunger mot en knall blå himmel!

grønne blader, vår, håp, knopper

Håpet er lysegrønt i følge min mor, så da er det vel håp om at våren også her i Trøndelag snart er i sikte. Det skal i forbifarten nevnes at vi fortsatt har en god del snø liggende her oppe i SmuleSkogen. Men heldigvis smelter den litt for hver dag! Så det blir det spennende å se hvor mye av hagen som har overlevd vinteren etterhvert!

bare kvister, små blader

Nyutsprungne blader på bare kvister!

nærbilder, tang, vaier, blå himmel, rust

Teksturer og kontraster!

nærbilder, rust, hav, tekstur

Natur møter metall, rust kan også være stilig!

alger, dam, strandliv
X marks the spot! Kanskje finnes det en gullskatt i berget?

Se på disse knallgrønne algene som jeg fant i en pytt på berget! Fint hvordan de har vokst akkurat der hvor berget deler seg! Fasinerende for enhver naturnerd.

Speilbilde, stranden tur, berg, naturbilder

Andre ting man kan fange med kamera er speilbildet av en stor og en liten turkamerat. Et arti opp-ned portrett av familien!

Glasskår i fjæra

En av mine favoritt”hobbyer” når vi er på tur i fjæra er å samle glasskår. Ikke bare fordi de kan være fine i en skål i vinduskarmen. Men også fordi jeg tenker at det er en enkel jobb jeg kan gjøre mens jeg likevel går der og suller. Og når en i tillegg finner en gjenglemt plastboks fra Ikea på berget, går det jo greit å rydde litt i naturen! En liten jobb kan bety mye, hvis flere gjør litt hver for seg! Plukk med deg glasskår i naturen du også neste gang du er ved havet eller andre fellesområder hvor særlig barn og hunder ferdes mye. Etterpå kaster du dem i resirkuleringskontaineren nær deg eller lager noe fint av dem kanskje!? Bedre for naturen og bedre for badende småføtter når det omsider blir sommer!

Undersiden av en overvintret bregne

Undersiden av en overvintret bregne! Fint mønster da!

kano, sjø, finvær, kanotur

Brødrene Dal har vist begynt hardtreningen til nye oppdagelsesturer! I alle fall en av dem hadde funnet fram kanoen ser jeg, god tur opp Overfloden karer. Hihi, aprilsnarr!

hestehov, gul vårblomst, vår

Og hvem andre er vel vårens favoritt enn en lysende gul hestehov! Vår? Ja takk, nå kan du mer enn gjerne komme!  

Du finner meg nå også på Instagram, hvor jeg daglig legger ut små innblikk fra SmuleSkogen! Og nei det er faktisk ikke en aprilspøk, hihi! God tirsdag videre!

Sigrun J. Karbu

Våren er omsider i sikte, juhu!

Flere blogginnlegg - Følg SmuleSkogen på Facebook!

Blogglisten