I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Rapport fra den en gang så fredelige skogen, som plutselig ble en anleggsplass
Vi invaderes av gule bråkmakere, kjemper mot ugress og røtter, men vi tar oss så klart tid innimellom til bare å sitte og ”lukte på blommorna” slik oksen Ferdinand gjør hvert år omtrent før jul!

tørkestativ, anleggsplass, massedepot

Som rapportert tidligere, ble vi overrumplet med en diger gravemaskin og utallige lastebiler for to og en halv uke siden. Siden da har dagene stort sett bestått i et lurveleven blandet med tuting fra ulike maskineri. Samt konstant lastebiltrafikk opp og ned vår allerede smale innfartsåre her i skogen. Støv, lort og en enorm jordhaug som visstnok skal bli til fin fint åkerland bare vokser og vokser for hver dag med øredøvende bråk. En kan neimen ikke si de er stillegående disse maskinene, eller ”dumperen” (bildet under) som vi bare kaller den nå. Den durer dagen lang fra 7- halv 8 om morningen til presist halv 4 på ettermiddagen, ikke for det, den fungerer suverent som vekkerklokke.

massedepot, bulldoser med belter

Denne jordhaugen som vokser borte på myrlandet bortenfor oss går også under navnet ”sølekaka”, da det i prinsippet er det den er, kremt...hihi... For selv om denne påfyllingen eller massedepot som det mer korrekt heter, visstnok er den nye moderne metoden for å gjøre myr om til åker, så har jeg mine tvil. Ikke fordi jeg er en intetanende byfrøken, men nettopp fordi jeg er bondejente av opphav. Så hvordan man skal få pløyd, sådd og kjørt rundt med traktor borte på ”sølekaka” er meg riv ruskende uforståelig. Men vi har da fått litt glede av sølekalaset borte på myra også. For halvannen uke siden kom nemlig lastebilene med flere lass leirjord. Da fikk lillefrøkna og jeg samlet oss noen fine klumper blåleire som vi lagde fine figurer av, les mer om den naturlige modelleira her!

misfornøyd katt, sovende katt

Til og med den ellers så lystige og alltid så blidstemte Lauritz er tydelig misfornøyd med å ha husarrest fra 7.30-15.30 hver dag, for at han ikke skal bli flatklemt eller ihjelkjørt. Heldigvis kan en si at de ikke kjører både lørdag og søndag også, da tror jeg stakkars Lauritz fullstendig hadde mistet munterheten sin, vi mennesker og for den saks skyld. Hermannsen derimot tar det mer med ro, så lenge han får drukne sine sorger i et rosa pledd på sofaen når husarresten pågår!

ugress, nybrottsland

I løpet av de siste ukene, har en da trass i mye regn, mye bråk og dårlig form fått gjort en del i hagen. For 2 uker siden endevendte jeg den nederste biten av blomsterbedet, som tro det eller ei før var et fint urtebed. Men siden det ble lite tid til hage i fjor sommer, var det nå blitt et eneste sammensurium av kløver og gress.

blomstebed, dekdduk, spade

Jeg gjorde derfor kort prosess ved å ta av topplaget av torven, med ugress og prestekrager. Så vendte jeg jorda og fylte på med noe mer torvjord, siden min hage består av mye sand og berg. Som et prøveforsøk for å holde ugresset på utsiden av bedet, gravde jeg ganske rett ned 20-30 cm, tett inntil kantene på bedet og samlet jorden på midten. Deretter la jeg ved strimler med dekkduk i ytterkantene av bedet. Før jeg fylte jorden helt ut mot kanten igjen. Etterpå brettet jeg ned kanten på duken og la kantsteinene tilbake oppå den innbrettede duken. Min store forhåpning er at dette vil stoppe villniset i å jobbe seg tilbake i bedet mitt. Om det vil ha noen stor effekt, det vil vise seg utover sommeren! Naturen har jo en lei tendens til å ta tilbake de stykkene av villmark vi mennesker forsøker å temme!

blomsterbed kantet med naturstein

Men fint ble det etter at lillefrøkna hjalp meg å legge kanten på plass igjen. Etterpå sådde vi reddiker og plukksalat nedover i bedet. Og nå har de så vidt begynt å spire, så kanskje blir det reddiksalat om et par uker, hvis vi nå bare kunne fått litt mer sol!

sukkererter stativ og blomsterbedd

I går på søndagen var det den øvre delen av bedet som stod for tur til opprenskning fra fjorårets skulking på hagejobben. Også her var det blitt temmelig gjengrodd. Og selv om jeg luket og slet nesten hele dagen, ble jeg dessverre ikke ferdig. Noe som nok er en gjenganger her i SmuleSkogen. Jeg har nemlig en lei tendens til å ta i litt for mye, jobbe veldig hardt fra start og ikke ha nok energi igjen til å gjøre meg helt ferdig. Er man i tillegg utstyrt med bekkenløsning som kommer krypende etter en stund med hendene begravet i blomsterbedet, sier det automatisk stopp etter et par timer i hagen. Så jeg får vel ikke gjort ferdig bedet før kroppen tar til å fungere igjen om et par dager. Men jeg rakk nå i alle fall å sette opp klatrestativ til sukkerertene i går, et herlig mixmax av lekter, hage tråd og litt hønsenetting. Så nå kan de bare begynne å vokse!

grave frem berg, hushjørne, hus på berg

Andre prosjekter som er blitt påbegynt den siste måneden er blant annet at en eller annen luring har begynt å grave frem berget ved siden av verandatrappen. ”Og hva skal hun nå med dette hullet ved siden av verandaen?” Jo...det vil vise seg i løpet av sommeren hvis luringen rekker over å grave ferdig. Andre steder som for tiden er under utgravning, er berget rundt det andre hushjørnet. For ja, huset mitt står på et berg, fint og stødig. Men etter at vi hadde råteskader i nettopp dette hushjørnet i fjor påpekte snekkeren at vi nok burde få fjernet mest mulig av den nærliggende jorden som ville trekke fukt inn mot grunnmur og husvegg. Så jeg hev meg optimistisk på her for en uke siden, men møtte på en diger rot rett rundt hjørnet. Og etter det har det stått stille også her. Så hvis noen mot formodning skulle kjede seg i løpet av sommeren og opplever at dagene blir langdryge, innholdsløse eller kjedsomme i solen. Så vit at hos meg i SmuleSkogen er alle velkommen til og ta i et tak, godt betalt så klart i valutaen kaffe og is! Vi stiller så klart med spade og spett, husk arbeidslyst og arbeidshansker.

Levisia, blå valmuesøster og bjørnerot

Mange av mine favoritter blomstrer også for tiden i SmuleSkogen. Fra venstre den søte lille stauden Levisia, og i midten min urolige blå favoritt blå valmuesøster. Til slutt på høyre siden de hvite skjøre blomstene på Bjørneroten, forøvrig en gammel Norsk urt som kan minne litt om karri! Flere blomster, sprø påfunn, munnfuller med søte eller salte matretter kommer i løpet av sommeren på SmuleSkogen.com, så følg med!

God sommer så langt!


Sigrun J. Karbu & HageBanditten!

24. juni 2013


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke


comments powered by Disqus
        Blogglisten  Topp @ BareBlogg.no